Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

HuvudägareFoto: Pressbild Götenehus Group

Huvudägare på Götenehus lägger ett kontant bud på bolaget

Erik Hemberg, huvudägare av Götenehus, har genom sitt ägarbolag EHF lagt ett kontant bud på Götenehus. Budet ligger på 3,25 kronor per aktie, vilket innebär en premie på nästan 18 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. Accept har säkrats från aktieägare som representerar 81,1 procent av aktierna.

Erik Hemberg, som är huvudägare av Götenehus, har genom sin investeringsplattform EHF lagt ett kontant bud på det svenska bolaget. Budet, som avslöjades av Affärsvärldens uppköpsguide i en kommentar på torsdagen, motsvarar en premie på 18 procent jämfört med Götenehus gårdagens stängningskurs.

81,1 procent av aktierna säkrade

Hemberg har redan säkrat godkännande från aktieägare som tillsammans innehar 81,1 procent av aktierna i Götenehus. Detta är ett betydelsefullt steg mot att fullfölja detta företagsuppköp.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En möjlig avnotering i framtiden

Affärsvärlden noterade i sin slutsats att det finns en hög sannolikhet att budgivaren Hemberg kommer att lyckas erhålla över 90 procent av aktierna. Om detta inträffar kan det leda till att Götenehus på sikt avnoteras från börsen.

Om Götenehus Group

Götenehus Group är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 975st ägare hos Avanza samt 211st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Götenehus Group är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget är en aktör på småhusmarknaden runtom Sverige genom varumärkena Götenehus, VärsåsVillan och Swebostad. Koncernen drivs i huvudsak genom två affärsområden, med fokus på projektutveckling, marknadsföring och byggnation av gruppbyggda småhus, samt flerfamiljshus. Utöver huvudverksamheten marknadsför bolaget styckehus, enskilda villor samt fritidshus.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Götenehus Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Götenehus Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.