IF Metall lättar på Tesla-blockaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

IF Metall lättar på Tesla-blockaden

IF

IF Metall lättar på blockaden mot Teslas skadeverkstäder från onsdagen. Anledningen är att jobb läggs ut på verkstäder som saknar kollektivavtal.

IF Metall lättar på blockaden mot Teslas skadeverkstäder från onsdagen. Anledningen är att jobb läggs ut på verkstäder som saknar kollektivavtal.

– Vi ser alltid över våra olika konfliktåtgärder och vi har märkt att försäkringsbolag lägger ut den här typen av verkstadsjobb på verkstäder som helt saknar kollektivavtal och vi vill ju såklart inte att våra konfliktåtgärder och vår blockad ska gynna sådana verksamheter, säger IF Metalls presschef Jesper Pettersson till Dagens industri.

Nu läggs ett nytt varsel som förändrar den gamla blockaden. Förändringen innebär att krock- eller plåtskador, men även tekniska fel som Teslabilar ådragit sig efter att fabriksgarantin gått ut kommer att kunna åtgärdas.

Kvar finns däremot vissa restriktioner för servicearbete på bilar som ägs av Tesla, bilar med transportskador och bilar som omfattas av fabriksgaranti, skriver sajten Allt om elbil.

Konflikten mellan IF Metall och Tesla, som har pågått sedan oktober förra året, gäller fackets krav på att teckna kollektivavtal med den amerikanska elbilstillverkaren.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt