Industriföretaget skruvar upp lönsamhetsmål trots svag konjunktur
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Industriföretaget skruvar upp lönsamhetsmål trots svag konjunktur

Industriföretaget

Industrihandelsföretaget Bufab, som specialiserar sig på hantering av högvolymkomponenter, tampas med en svag konjunktur samtidigt som de kämpar med att dämpa sin förvärvstakt. Trots dessa utmaningar har företaget nyligen höjt sitt lönsamhetsmål. Detta avslöjades under Bufabs kapitalmarknadsdag tidigare i veckan.

Enligt en analys från Affärsvärlden har den svaga konjunkturen påverkat Bufabs ekonomiska siffror. Företaget, som tidigare har haft en hög förvärvstakt, har tvingats sänka tempot, vilket har påverkat lönsamheten.

Bufab höjer lönsamhetsmålet

Trots dessa utmaningar har Bufab beslutat att höja sitt lönsamhetsmål. Beslutet presenterades under företagets kapitalmarknadsdag. Vid samma tillfälle meddelade Bufab även att de planerar en strategisk översyn av de två tillverkande bolagen Bufab Lann och Hallborn Metall.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Bufabs aktie har historiskt varit högt värderad

Affärsvärlden påpekar i sin analys att Bufabs aktie historiskt sett har värderats högt, med en multipel på omkring 17 gånger rörelsevinsten. Aktuellt ser multipeln ut att ligga på cirka 14 gånger rörelsevinsten, vilket Affärsvärlden menar kan innebära en avkastningspotential på omkring 20 procent. Trots denna potential ger Affärsvärlden aktien ett neutralt råd.

Om Bufab

Bufab är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 6623st ägare hos Avanza samt 1422st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Bufab är ett industribolag. Bolaget erbjuder lösningar inom inköp och logistik med störst fokus mot komponenter för den industriella sektorn. Exempel inkluderar skruvar och muttrar, magneter, elektroniska komponenter samt övriga verktyg och utrustning. Verksamhet innehas på global nivå via flertalet dotterbolag. Bolaget grundades ursprungligen 1977 och har sitt huvudkontor i Värnamo

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bufab

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bufab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.