Bufab (BUFAB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Bufab aktie

BUFAB  

Bufab är ett industribolag. Bolaget erbjuder lösningar inom inköp och logistik med störst fokus mot komponenter för den industriella sektorn. Exempel inkluderar skruvar och muttrar, magneter, elektroniska komponenter samt övriga verktyg och utrustning. Verksamhet innehas på global nivå via flertalet dotterbolag. Bolaget grundades ursprungligen 1977 och har sitt huvudkontor i Värnamo

Bufab tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 8 813 MSEK, en omsättning på 4 573 MSEK och med ett resultat på 332 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Bufab

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Bufab (BUFAB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Bufab aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern BUFAB. Aktien har ett P/E-tal på 26.5 och P/S-tal på 1.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Bufab utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Bufab senaste utdelning är 2.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Bufab Avanza – se aktiekurs idag

Se Bufab senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Bufab – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Bufab.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Bufab.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Bufab

Bufab

TickerBUFAB
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde8 813 MSEK
Omsättning4 573 MSEK
Vinst332 MSEK
P/E26.5
P/S1.8
Utdelning2.8 SEK
Direktavkastning1.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Bufab

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Bufab? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter