Indutrade optimistiska kring framtiden – siktar på 20 nya förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Indutrade optimistiska kring framtiden – siktar på 20 nya förvärv

Indutrade

Teknikhandelsbolaget Indutrade ser fram emot en positiv framtid med flera förvärv på horisonten. Företagets VD, Bo Annvik, uttrycker optimism och menar att företaget är på god väg att nå målet om cirka 20 förvärv. Han ser särskilt Tyskland och norra Italien som attraktiva marknader.

  • Indutrade planerar för flera förvärv, med sikte på totalt 20 stycken.
  • VD Bo Annvik ser goda tillväxtmöjligheter i Tyskland och norra Italien.
  • Annvik förutser en "mjukare sättning" i konjunkturen, vilket kan förbättra företagets tillväxtutsikter.

Enligt Annvik är Tyskland och norra Italien särskilt lovande marknader för framtida expansion. Tyskland, som är Europas största ekonomi, står för 6 procent av Indutrades omsättning. ”Sjön att fiska i är således enorm i båda länderna”, uttrycker Annvik.

Räntan ingen hindrande faktor

Trots det nuvarande ekonomiska klimatet, ser inte Annvik räntan som ett hinder för förvärv. Han menar dock att antalet företag till salu kan minska om den ekonomiska cykeln är svag. Trots detta är prisbilden för kvalitetsbolag konstant över tiden, enligt Indutrades VD.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Optimism inför konjunkturen

På frågan om vart konjunkturen är på väg uttrycker Annvik optimism. Han tror på en ”mjukare sättning” och förutspår att om räntorna sjunker under det andra och tredje kvartalet kan konjunkturen förbättras successivt. På Börskollen följer vi med stort intresse Indutrades framåtskridande och dess effekter på marknaden.

Börskollen om Indutrade

Indutrade är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INDT på Large Cap. Indutrade verkar inom sektorn Industri och aktien har 12634 st ägare hos Avanza samt 2749 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Indutrade är en återförsäljare av industriella komponenter, system och tillhörande tjänster. Bolagets produkter används vanligtvis i diverse produktionsprocesser bland större industriella aktörer. Verksamhet innehas på global nivå via flertalet etablerade dotterbolag, med störst närvaro inom den europeiska marknaden. En viktig faktor i affärsidén är att växa genom förvärv. Indutrade grundades ursprungligen 1978 och har sitt huvudkontor i Kista.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Indutrade, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Indutrade

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Indutrade

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt