Indutrade (INDT) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Indutrade aktie

🔔 Skapa bevakning

INDT  

Indutrade är en återförsäljare av industriella komponenter, system och tillhörande tjänster. Bolagets produkter används vanligtvis i diverse produktionsprocesser bland större industriella aktörer. Verksamhet innehas på global nivå via flertalet etablerade dotterbolag, med störst närvaro inom den europeiska marknaden. En viktig faktor i affärsidén är att växa genom förvärv. Indutrade grundades ursprungligen 1978 och har sitt huvudkontor i Kista.

Indutrade tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 88 024 MSEK, en omsättning på 19 021 MSEK och med ett resultat på 2 024 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Indutrade

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Indutrade (INDT) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Indutrade aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern INDT. Aktien har ett P/E-tal på 43.4 och P/S-tal på 4.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Indutrade utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Indutrade senaste utdelning är 1.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Indutrade Avanza – se aktiekurs idag

Se Indutrade senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Indutrade – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Indutrade.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Indutrade.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Pressmeddelanden
Blankning
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Indutrade

Indutrade

TickerINDT
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde88 024 MSEK
Omsättning19 021 MSEK
Vinst2 024 MSEK
P/E43.4
P/S4.2
Utdelning1.8 SEK
Direktavkastning0.7%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Indutrade

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Indutrade? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter