Sista chansen – investera i revolutionerande robotteknik för framtidens byggande
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen – investera i revolutionerande robotteknik för framtidens byggande

Sista

Odico accelererar byggbranschen mot en digital transformation och träder fram som en banbrytande aktör och presenterar en unik investeringsmöjlighet genom sin företrädesemission.

Odico, med bas i danska Odense, är ett danskt teknikföretag med inriktning på robotlösningar för byggindustrin. Under det senaste decenniet har Odico legat i framkant gällande banbrytande teknik och spelat en avgörande roll i digitalisering som såväl automatisering av arbetsprocesser i byggbranschen. Denna resa har gjort Odico till ett bolag som format nya branschstandarder och lagt grunden för kommersiell tillväxt.

Strategisk expansion av verksamheten och mål

Odicos övergång till en fas av kommersiell tillväxt drivs av en ny ledning och en modell som bygger på strategiska partnerskap. Med ett fokuserat mål att uppnå break-even under första halvåret 2025 är företrädesemissionen ett viktigt steg mot att förverkliga denna ambition. Likviden från emissionen kommer att användas för att säkra Odicos långisktiga finansiella stabilitet samt accelerera den kommersiella tillväxtfasen bolaget nu står inför.

Olika affärsområden och samarbeten

Odico driver automatisering inom primärt sex affärsområden där man med hjälp av sina tekniker förändrar manuellt intensiva byggmetoder samtidigt som man bidrar till att minska branschens koldioxidutsläpp, vilket gynnar Odico då automatisering och grön omställning idag har högsta prioritet inom byggbranchen. Dessa framsteg Odico nått främjar högre effektivitet såväl som bättre arbetsförhållanden samtidigt som de sänker kundernas kostnader avsevärt. De senaste åren ha Odico ingått strategiska samarbeten med branschledande bolag som Aarsleff, Vinci, Arkil, Doka, PERI och Ringer, vilket bekräftar Odicos unika position och relevanta kunderbjudande.  

Följ med på resan

Odicos företrädesemission innebär en unik möjlighet för investerare att ta del av en revolutionerande tillväxtresa. Med fokus på innovation, strategiska partnerskap och en tydligt utarbetad plan för kraftig tillväxt lovar Odicos utveckling gott för långsiktig finansiell stabilitet.

Om företrädesemissionen

I den pågående företrädesemissionen avser Odico att ta in 13,8 miljoner danska kronor genom att erbjuda aktier till ett pris om 0,76 DKK per aktie, motsvarande en rabatt om cirka 60 %. Teckningsperioden för Odicos företrädesemission löper från den 7 november till den 20 november 2023.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt