Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

SistaFoto: Pressbild Odico

Sista chansen – investera i revolutionerande robotteknik för framtidens byggande

Odico accelererar byggbranschen mot en digital transformation och träder fram som en banbrytande aktör och presenterar en unik investeringsmöjlighet genom sin företrädesemission.

Odico, med bas i danska Odense, är ett danskt teknikföretag med inriktning på robotlösningar för byggindustrin. Under det senaste decenniet har Odico legat i framkant gällande banbrytande teknik och spelat en avgörande roll i digitalisering som såväl automatisering av arbetsprocesser i byggbranschen. Denna resa har gjort Odico till ett bolag som format nya branschstandarder och lagt grunden för kommersiell tillväxt.

Strategisk expansion av verksamheten och mål

Odicos övergång till en fas av kommersiell tillväxt drivs av en ny ledning och en modell som bygger på strategiska partnerskap. Med ett fokuserat mål att uppnå break-even under första halvåret 2025 är företrädesemissionen ett viktigt steg mot att förverkliga denna ambition. Likviden från emissionen kommer att användas för att säkra Odicos långisktiga finansiella stabilitet samt accelerera den kommersiella tillväxtfasen bolaget nu står inför.

Olika affärsområden och samarbeten

Odico driver automatisering inom primärt sex affärsområden där man med hjälp av sina tekniker förändrar manuellt intensiva byggmetoder samtidigt som man bidrar till att minska branschens koldioxidutsläpp, vilket gynnar Odico då automatisering och grön omställning idag har högsta prioritet inom byggbranchen. Dessa framsteg Odico nått främjar högre effektivitet såväl som bättre arbetsförhållanden samtidigt som de sänker kundernas kostnader avsevärt. De senaste åren ha Odico ingått strategiska samarbeten med branschledande bolag som Aarsleff, Vinci, Arkil, Doka, PERI och Ringer, vilket bekräftar Odicos unika position och relevanta kunderbjudande.  

Följ med på resan

Odicos företrädesemission innebär en unik möjlighet för investerare att ta del av en revolutionerande tillväxtresa. Med fokus på innovation, strategiska partnerskap och en tydligt utarbetad plan för kraftig tillväxt lovar Odicos utveckling gott för långsiktig finansiell stabilitet.

Om företrädesemissionen

I den pågående företrädesemissionen avser Odico att ta in 13,8 miljoner danska kronor genom att erbjuda aktier till ett pris om 0,76 DKK per aktie, motsvarande en rabatt om cirka 60 %. Teckningsperioden för Odicos företrädesemission löper från den 7 november till den 20 november 2023.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.