Investeraren: Därför liknar Tesla-aktien en memeaktie
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Investeraren: Därför liknar Tesla-aktien en memeaktie

Investeraren:

Den amerikanske investeraren Bill Gross anser att beteendet hos Teslas aktie påminner om en memeakties. Enligt CNBC har Teslas aktie stigit kraftigt de senaste dagarna, vilket får Gross att dra paralleller till aktier som Gamestop och Chewy.

  • Bill Gross liknar Teslas aktie vid en memeaktie.
  • Teslas aktie har ökat med 43,6 procent sedan 24 juni.
  • Rallyt startade efter bättre än väntade produktions- och leveranssiffror.

Den amerikanske investeraren Bill Gross menar att Teslas aktie visar beteenden som liknar de man ser hos så kallade memeaktier. Enligt ett inlägg på Gross X-konto, rapporterat av CNBC, har Tesla-aktien sett en exceptionell uppgång de senaste dagarna.

Stark uppgång för Tesla

Enligt CNBC har Tesla-aktien ökat i tio dagar i rad och har stigit med hela 43,6 procent sedan 24 juni. Denna uppgång började i samband med att elbilstillverkaren rapporterade produktions- och leveranssiffror för andra kvartalet som överträffade analytikernas förväntningar.

Jämförelse med tidigare memeaktier

Bill Gross jämförde Tesla-aktien med tidigare memeaktier som Gamestop och Chewy. Detta uttalande antyder att Gross inte anser att de starka rapporterna från Tesla ensamma kan förklara den senaste tidens kraftiga uppgång i aktiekursen. Han ser istället en likhet med hur marknaden tidigare har reagerat på aktier som fått stor uppmärksamhet i sociala medier.

Vi på Börskollen följer denna utveckling noggrant och det återstår att se om Teslas aktie fortsätter på denna bana eller om marknaden stabiliserar sig framöver.

Börskollen om Tesla

Tesla är en biltillverkare baserad i USA. Företaget fokuserar på att producera eldrivna fordon under sitt eget varumärke. Dessutom har Tesla byggt upp ett globalt nätverk av supercharger-stationer som erbjuder snabb laddning av fordonen innan de ger sig iväg. Bilarna tillverkas i företagets egna fabriker, som är belägna i Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt