Investmentbanken höjer modeaktien till köp – ser positiv marginalutveckling
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Investmentbanken höjer modeaktien till köp – ser positiv marginalutveckling

Investmentbanken

Investmentbanken UBS har uppgraderat sin rekommendation för H&M från neutral till köp och höjt riktkursen från 148 kronor till 212 kronor. Aktien har idag som mest stigit nästan 4 procent och nått sin högsta nivå sedan början av 2022. UBS ser flera faktorer som kan förbättra H&M:s rörelsemarginal och förväntar sig att trenden fortsätter.

  • UBS höjer riktkursen för H&M till 212 kronor.
  • Förväntar sig en förbättrad rörelsemarginal över 10 procent.
  • H&M:s Q2-rapport släpps den 27 juni.

Investmentbanken UBS har uppgraderat klädbolaget H&M till köp från tidigare neutral, och samtidigt höjt riktkursen till 212 kronor från 148 kronor. Aktien har reagerat positivt på nyheten och stigit närmare 4 procent, vilket är den högsta nivån sedan början av 2022.

Förbättrad marginal och försäljning

UBS bedömer att marknaden har varit alltför försiktig i sin syn på H&M:s marginaler. En rad åtgärder för att förbättra försäljningen visar tidiga tecken på återhämtning. UBS ser flera drivkrafter som kan hjälpa H&M att återfå en rörelsemarginal över 10 procent, vilket också är bolagets målsättning.

Analyshuset förväntar sig att trenden med en normalisering av bruttomarginalen från fjärde kvartalet 2023 kommer att fortsätta, understödd av minskande cykliska externa faktorer och strukturella fördelar från konsolidering av leverantörer. En stark kostnadskontroll förväntas också fortsätta under 2024.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prognoser och framtidsutsikter

UBS har höjt sina prognoser för H&M:s marginaler. För 2023 förväntas en justerad rörelsemarginal på 9,1 procent, jämfört med konsensus på 8,9 procent. För 2024 och 2026 förväntas marginalerna ligga på 10,1 procent respektive 10,7 procent, jämfört med konsensus på 9,4 procent respektive 9,6 procent. Under 2023 låg marginalen på 6,4 procent.

Vi på Börskollen kommer att följa denna utveckling noga inför H&M:s Q2-rapport som släpps den 27 juni. Det återstår att se om H&M kan uppfylla de positiva förväntningarna som UBS har ställt upp.

Börskollen om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HM B på Large Cap. Hennes & Mauritz verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 90337 st ägare hos Avanza samt 22307 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja som erbjuder ett sortiment av kläder, skor och accessoarer. Inom företagsgruppen finns även varumärken som COS, Monki, Weekday, Cheap Monday och & Other Stories. Numera bedriver företaget också verksamhet inom heminredning genom H&M Home. Företaget är verksamt i alla delar av världen. Det grundades 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hennes & Mauritz, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt