Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista

Sista chansen att teckna – Investmentbolaget som fokuserar på en av Nordens mest expansiva regioner

Under 2023 etablerade sig det noterade investmentbolaget Northern CapSek Ventures i Region Norr. Samtidigt står flera bolag i den befintliga portföljen inför en spännande uppskalning. För att fortsätta växa gör CapSek nu en nyemission på 10 MSEK.

Region Norr (norra Västerbotten samt Norrbotten) är en av Nordens mest expansiva regioner med branscher som fossilfritt stål, energilagring, gruvnäring och rymdindustri. I linje med CapSeks uttalade strategi att leta efter techbolag i scaleup-fas utanför Stockholmsregionen, inledde man i början på året en etablering i Piteå. Det som startade med en bruttolista på ett 40-tal målbolag har successivt trattats ned till en shortlist på tio bolag. CapSek har nu ingått intentionsavtal att investera i två bolag i regionen och ser samtidigt potential att investera i fler bolag.

Rapport: 50 mest intressanta techbolagen utanför Stockholm

Som en naturlig följd av CapSeks strategi samt etablering i Region Norr har CapSek nu också valt att ta fram en rapport med de 50 enligt CapSek mest intressanta techbolagen utanför Stockholmregionen, 25 i Region Norr och 25 i södra Sverige.

Prioriteringar i befintlig portfölj

Parallellt med att leta investeringsobjekt i Norr så har CapSek gjort välavvägda val inom den befintliga portföljen, där vissa bolag framträder som särskilt prioriterade för det kommandet året. Deras nuvarande framgångar öppnar för intresse från industriella aktörer eller andra ventureinvesterare.

Vid halvårsskiftet sista juni 2023 hade CapSek investerat cirka 50 MSEK i en portfölj bestående av 13 bolag, med ett totalt substansvärde på 1,27 SEK per aktie.

Om emissionen

CapSek gör nu en företrädesemission av stamaktier på ca 10 MSEK till kursen 0,45 SEK per aktie. Kapitalet ska användas för att växa verksamheten ytterligare, dvs investeringar i nya bolag samt följdinvesteringar i befintliga portföljbolag.

Sista dag för teckning är onsdag 8 november.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Northern CapSek

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.