Sista chansen att teckna – Investmentbolaget som fokuserar på en av Nordens mest expansiva regioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att teckna – Investmentbolaget som fokuserar på en av Nordens mest expansiva regioner

Sista

Under 2023 etablerade sig det noterade investmentbolaget Northern CapSek Ventures i Region Norr. Samtidigt står flera bolag i den befintliga portföljen inför en spännande uppskalning. För att fortsätta växa gör CapSek nu en nyemission på 10 MSEK.

Region Norr (norra Västerbotten samt Norrbotten) är en av Nordens mest expansiva regioner med branscher som fossilfritt stål, energilagring, gruvnäring och rymdindustri. I linje med CapSeks uttalade strategi att leta efter techbolag i scaleup-fas utanför Stockholmsregionen, inledde man i början på året en etablering i Piteå. Det som startade med en bruttolista på ett 40-tal målbolag har successivt trattats ned till en shortlist på tio bolag. CapSek har nu ingått intentionsavtal att investera i två bolag i regionen och ser samtidigt potential att investera i fler bolag.

Rapport: 50 mest intressanta techbolagen utanför Stockholm

Som en naturlig följd av CapSeks strategi samt etablering i Region Norr har CapSek nu också valt att ta fram en rapport med de 50 enligt CapSek mest intressanta techbolagen utanför Stockholmregionen, 25 i Region Norr och 25 i södra Sverige.

Prioriteringar i befintlig portfölj

Parallellt med att leta investeringsobjekt i Norr så har CapSek gjort välavvägda val inom den befintliga portföljen, där vissa bolag framträder som särskilt prioriterade för det kommandet året. Deras nuvarande framgångar öppnar för intresse från industriella aktörer eller andra ventureinvesterare.

Vid halvårsskiftet sista juni 2023 hade CapSek investerat cirka 50 MSEK i en portfölj bestående av 13 bolag, med ett totalt substansvärde på 1,27 SEK per aktie.

Om emissionen

CapSek gör nu en företrädesemission av stamaktier på ca 10 MSEK till kursen 0,45 SEK per aktie. Kapitalet ska användas för att växa verksamheten ytterligare, dvs investeringar i nya bolag samt följdinvesteringar i befintliga portföljbolag.

Sista dag för teckning är onsdag 8 november.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Northern CapSek

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt