Northern CapSek aktie | CAPS | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Northern CapSek aktie • CAPS • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnNorthern CapSek
StatusNoterad
TickerCAPS
ListaNGM
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
UtdelningNej
Första handelsdag07 Jul 2020
Nästa rapport23 Aug
Antal ägare Avanza522 st
Antal ägare Nordnet151 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Northern CapSek Ventures är ett investeringsföretag som satsar på att hitta, förvalta och utveckla tillväxtföretag i Norden. Företaget investerar inom olika branscher, men har sitt största fokus på IT-sektorn och företag med skalbara affärsmodeller. Deras portfölj består av både börsnoterade och icke-noterade företag, med en betydande del av verksamheten inriktad på digitalisering och artificiell intelligens (AI). Företagets huvudkontor ligger i Göteborg.
Dölj beskrivning ▲Blankning
Blankat nu0.19%
1 vecka sedan -
1 månad sedan -
6 månader sedan -
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Northern CapSek

Analysera Northern CapSek

Handla Northern CapSek

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Northern CapSek

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Tekniska signaler Northern CapSek

Detaljerad blankning i Northern CapSek

Blankat nu0.19%
1 vecka sedan -
1 månad sedan -
6 månader sedan -
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Northern CapSek

Investor är ett företag som ägnar sig åt investeringar.

Kinnevik är ett företag som investerar i andra bolag.

Latour är ett företag som fokuserar på att investera i och förvalta små och medelstora företag.

Industrivärden är ett investmentbolag som har sin största verksamhet i Norden.

Svolder är ett investeringsföretag som satsar på aktier i börsnoterade företag, med fokus på små och medelstora företag i Norden.

Lundbergföretagen är ett företag som investerar i andra bolag.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Northern CapSek

Ska man investera i Northern CapSek aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Northern CapSek en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Northern CapSek.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Northern CapSek utdelning och direktavkastning?

Nej, Northern CapSek har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Northern CapSek rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-23.

Det är altså 32 dagar kvar till nästa rapport i Northern CapSek.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Northern CapSek senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Northern CapSek: CapSek Rapport Q1 2024 2024 05 23 - Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2024 Northern CapSek Ventures AB (publ)

Nuvarande blankning i Northern CapSek

Just nu är 0.19 procent av kapitalet blankat i Northern CapSek jämfört med förra veckan då det var 0 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Liknande bolag som Northern CapSek

Många som är intresserade av Northern CapSek titar ofta på andra bolag i samma branch, Investmentbolag. Några av de mest populära bolagen är Investor från Sverige, Kinnevik från Sverige och Latour från Sverige

Northern CapSek forum

Var kan jag diskutera Northern CapSek och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Northern CapSek: Northern CapSek forum.

När du har hittat ett aktieforum för Northern CapSek som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Northern CapSek via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Northern CapSek

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Northern CapSek

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Northern CapSek!

STÄNG X
Handla aktier i Northern CapSek
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Northern CapSek aktie att handla på börsen?

Ja, Northern CapSek är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Northern CapSek.

Vad har hänt med Northern CapSek aktien?

Här är den senaste nyheten där Northern CapSek nämns: Northern Capsek Ventures förbättrade resultatet - ser att värderingsmultiplar bottnar.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Northern CapSek aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Northern CapSek aktien - är den övervärderad?

Northern CapSek kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Northern CapSek aktien - är den undervärderad?

Northern CapSek kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Northern CapSek aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Northern CapSek. Hos dessa nätmäklare kan du även se Northern CapSek aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Northern CapSek?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Northern CapSek på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.