Investor gör stora förändringar under nye VD:n
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Investor gör stora förändringar under nye VD:n

Investor

Investmentbolaget Investor har genomfört två betydande förändringar sedan Christian Cederholm tillträdde som ny vd för knappt en månad sedan. Dels har bolaget investerat miljarder i Ericsson och dels har finanschef Helena Saxon meddelat att hon kommer lämna sin tjänst om ett år.

  • Investor har investerat flera miljarder kronor i Ericsson.
  • Finanschef Helena Saxon kommer att lämna sin tjänst om ett år.

Stora investeringar i Ericsson

Investor har nyligen köpt aktier för flera miljarder kronor i telekomleverantören Ericsson. Detta är en av de första större åtgärderna som genomförts sedan Christian Cederholm blev ny vd för bolaget för knappt en månad sedan. Denna investering ses som en strategisk satsning för att stärka Investors portfölj inom telekomsektorn.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Helena Saxon lämnar Investor

En annan viktig nyhet är att Investors finanschef, Helena Saxon, kommer att lämna bolaget om ett år. En källa med god insyn i Wallenbergsfären säger till Dagens industri: "Det här var en naturlig utveckling eftersom Helena var en kandidat till vd-jobbet, även om Christian nog var självklar för jobbet". Enligt Dagens industri har Helena Saxon fått flera attraktiva jobberbjudanden genom åren och kommer sannolikt inte ha några problem att hitta ett nytt tungt operativt uppdrag, om hon vill.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen inom Investor och ser fram emot att rapportera om fler strategiska beslut och förändringar under Christian Cederholms ledarskap. Det är tydligt att bolaget är inne i en dynamisk period med flera viktiga beslut som kommer att påverka dess framtid.

Börskollen om Investor

Investor är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INVE B på Large Cap. Investor verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 388525 st ägare hos Avanza samt 49161 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Investor är ett företag som ägnar sig åt investeringar. Det startades redan 1916 och äger nu betydande andelar i flera stora svenska företag inom telekommunikation, industri, elektronik och fordonsindustrin. Företaget har också verksamhet i USA och Asien. Målet är att ge aktieägarna en bra avkastning på lång sikt genom att äga och utveckla företag med hög värdepotential.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Investor, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Investor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt