Investor söker ny VD: flera toppnamn i fokus
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Investor söker ny VD: flera toppnamn i fokus

Investor

Investmentbolaget Investor meddelade nyligen att företagets VD Johan Forssell kommer att avgå i maj nästa år. Nu pekar analytiker ut flera kandidater som potentiella efterträdare, med särskilt fokus på några toppnamn inom Wallenbergsfären.

Företaget har länge haft en strategi att rekrytera internt för toppositioner, och om denna tradition fortsätter finns det flera interna kandidater som kan komma att ta över efter Forssell. Två namn som sticker ut är Christian Cederholm, nuvarande chef för portföljbolaget Patricia Industries, och Helena Saxon, som för närvarande tjänstgör som bolagets finansdirektör.

Potentiella efterträdare utanför företaget

Utöver interna kandidater finns det också flera andra personer inom Wallenbergsfären som anses vara intressanta för positionen. Särskilt två namn nämns ofta: Johan Torgeby, som för närvarande är VD för SEB, och Håkan Buskhe, som leder Wallenbergs investmentbolag FAM. Dessa två profiler har båda en lång och framgångsrik historia inom näringslivet och kan vara starka kandidater för jobbet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En avgörande tid för Investor

Val av ny VD kommer att vara avgörande för Investors framtid. Det är en tid av förändring och företaget behöver en stark ledare som kan navigera genom både utmaningar och möjligheter. Oavsett vem som tar över efter Forssell, kommer de att ha stora skor att fylla.

Om Investor

Investor är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 354578st ägare på Avanza samt 47033st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är idag storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag med attraktiv värdepotential.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Investor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt