IPO: Industrikonglomeratet med Spiltan som huvudägare förbereder notering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

IPO: Industrikonglomeratet med Spiltan som huvudägare förbereder notering

IPO:

Industrikonglomeratet Garpco, med Spiltan som huvudägare, förbereder sig för att noteras på NGM SME. Trots detta förblir bolagets långsiktiga tillväxtstrategi, genom organisk tillväxt och förvärv, oförändrad. I samband med noteringen genomförs en spridningsemission, med en potentiell förstärkning av kassan om 25,4 miljoner kronor.

  • Garpco förbereder sig för notering på NGM SME och avser att fortsätta sin långsiktiga tillväxtstrategi.
  • En spridningsemission genomförs i samband med noteringen, vilket kan stärka bolagets kassa med upp till 25,4 miljoner kronor.
  • Bolagets VD, Markus Strand, förklarar att kapitalet kommer att användas för expansion och gröna investeringar.

Garpco's notering och tillväxtstrategi

Det är planerat att upp till 92 500 aktier ska emitteras till en teckningskurs av 275 kronor per aktie, med en preliminär första handelsdag satt till den 7 maj. Bolagets VD, Markus Strand, förklarar i en intervju med Finwire att kapitalet kommer att användas för expansion inom befintliga verksamhetsområden, med omkring 30 procent avsatt för gröna investeringar i dotterbolagen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Garpcos affärsmodell och framtidsvisioner

Garpco är ett konglomerat som fokuserar på att förvärva och långsiktigt utveckla små och medelstora industri- och handelsföretag. De har ingen tidsgräns för ägandet i de olika portföljbolagen och deras strategi är att "köpa och behålla", i likhet med Spiltans investeringsfilosofi. Bolaget är aktivt inom strukturaffärer och har nyligen meddelat att dotterbolaget Swedex har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva CA-Precision Tools.

Strand tillägger att Garpco inte har någon exitstrategi för sina investeringar och att de är noga med vad de förvärvar. De tror på sin strategi att köpa och fortsätta utveckla framstående bolag. Trots att Garpco är lönsamt och har en soliditet på 50,5 procent, delas ingen utdelning ut.

Med en stark balansräkning och stora övervärden i fastigheter, ser vi på Börskollen fram emot att följa Garpco's resa på börsen och dess fortsatta tillväxtstrategi.

Börskollen om Garpco

Garpco affärsidé är att förvärva, utveckla och långsiktigt äga mindre och medelstora företag. Expansionen sker genom utveckling av och organisk tillväxt i dotterbolagen samt förvärv av företag som passar in i gruppens koncept. En stor del av Garpcos affärsidé är att förse tillverkningsindustrin med komponenter, verktyg och förnödenheter, antingen genom produktion eller genom handelsföretag.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Garpco, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Garpco

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Garpco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt