Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-kollen:

IPO-kollen: Affärsvärlden ger rådet att teckna 4C Strategies

Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Läs mer: I  förra veckans "IPO-nytt" läser du fler nyheter om börsaktuella bolag!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2022

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2022 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

My Beats noteringsemission tecknades till 80 procent

Mobiloperatören My Beats emission av units inför noteringen på Spotlight har tecknats till cirka 80 procent, vilket överstiger den lägsta gränsen för emissionens genomförande. Bolaget tillförs cirka 11,6 miljoner kronor före emissionskostnader samt får cirka 115 nya aktieägare, enligt ett pressmeddelande.

"Nu kan vi skruva upp volymen på våra marknadsföringsinsatser och se till att organisationens storlek håller jämn takt med tillströmningen av kunder. Vi kommer jobba hårt för att möta våra ägares förväntningar", säger vd Fredrik Horn-Berlin.

Den första handelsdagen i My Beat är planerad till den 30 maj.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för My Beat.

Vultus föll i premiärhandeln på Spotlight Stock Market

Vultus den 20 maj att handlas på Spotlight Stock Market. Vultus är ett jordbruksteknikbolag som utvecklar AI-plattformen Fertilizer Ninja för precisionsjordbruk via satelliter. Fertilizer Ninja erbjuder fältspecifika rekommendationer som hjälper lantbrukare att göra snabbare, bättre och djupare bedömningar av deras grödors status. Bolaget är baserat i Lund.

Nyintroduktionen blev fulltecknad. Erbjudandet omfattade 0,95 miljoner units till teckningskursen 11,60 kronor. Varje unit består av två nyemitterade aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 5,80 kronor per aktie.

Aktien stängde till kursen 5,26 kronor på noteringsdagen vilket motsvarar en kursnedgång på ca 9 procent om man endast ser till aktien (och en nedgång på ca 6 procent om man även väger in teckningsoptionen).  I skrivande stund handlas aktien till kursen 5,26 kronor.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Vultus.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Affärsvärlden ger rådet teckna 4C Strategies nyintroduktion


Mjukvarubolaget 4C Group, även kallat 4C Strategies, säljer lösningar och rådgivning för krisberedskap och samhällssäkerhet. Bolaget har uppvisat fin tillväxt i kombination med stigande marginaler senaste åren. Kundlistan imponerar och tillväxtmöjligheterna är stora i en geopolitiskt osäker omvärld. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Bolaget ska noteras på First North med första handelsdag den 24 maj. Teckningskursen är 35 kronor per aktie. Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

"Prislappen på aktien är inget uppenbart fynd. Det är också tydligt att 4C Group kommer till börsen med ett riktigt rekordår i ryggen. Rörelsevinsten 2021 var över tre gånger högre än bolagets tidigare rekordnivåer. Samtidigt ger 4C Group exponering mot en strukturellt växande marknad. Investerare som inte räds kortsiktig osäkerheten och att utvecklingen kan vara slagig från kvartal till kvartal kan möjligen överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger rådet teckna.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för 4C Strategies.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Kinas premiärminister visar sitt stöd för utländska listningar

Kinas vice premiärminister Liu He gjorde lugnande kommentarer till chefer på teknikbolag på tisdagen och sade att regeringen stödde utvecklingen av sektorn och att bolagen noterar sig i offentliga miljöer, vilket är ytterligare tecken på att tillslaget mot sektorn håller på att lätta. Det skriver Reuters.

Såväl Hongkong- och USA-noterade kinesiska teknikbolag steg på tisdagen efter att nyheterna om Liu Hes uttalande.

Angreppet mot sektorn, som började sent 2020, och har lett till att hundratals miljarder dollar i marknadsvärden raderats ut för kinesiska techjättar.

Indiska LIC sjönk i landets största börsnotering

Indiska Life Insurance Corporation of India (LIC), ett av landets största försäkringsbolag, föll i börspremiären.

Erbjudandet övertecknades nästan tre gånger i vad som är Indiens största börsnotering någonsin. LIC har runt 63 procent av marknadsandelarna i Indien. Den populära börsnoteringen drevs av ett intresse från småsparare, men även stora institutionella investerare visade intresse för aktien.

Saudi Aramco kan börsnotera sin tradingenhet - BN


Statliga oljejätten Saudi Aramco, som numera är världens mest värdefulla börsbolag, överväger en notering av sin tradingenhet. Det enligt källor till Bloomberg News.

Bolaget diskuterar med banker om att avyttra 30 procent till en värdering av hela enheten på drygt 30 miljarder dollar, motsvarande 297 miljarder kronor. Det räcker för att göra listningen till en av årets största.

Anledningen till varför Saudi Aramco vill sälja nu är för att dra nytta av de höga värderingarna från de höga oljepriserna. Pengarna från listningen skulle kunna investeras i andra områden i linje med saudiska regeringens önskemål om att diversifiera ekonomin bortom oljeberoendet.

Bloomberg rapporterade förra månaden också att Saudi Aramco tittar på att eventuellt notera sitt raffinaderibolag Luberef.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien 4C Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt