IT-företaget överträffar förväntningarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

IT-företaget överträffar förväntningarna

IT-företaget

Datalagringsföretaget Proact har överträffat förväntningarna under det utmanande året 2023, vilket har lett till en uppgång i aktiekursen. Trots denna uppgång anser Affärsvärlden att aktien fortfarande är attraktivt värderad, med potential för ytterligare uppskattning.

  • Proact har presterat väl under 2023, vilket har lett till en höjning av aktiekursen.
  • Affärsvärlden ser en potential för ytterligare 41% uppskattning på ett par års sikt.
  • Risken för att Proacts kunder helt ska övergå till molnlagring hos de stora molnbolagen bedöms som överdriven.

Det är tydligt att Proact har visat sin styrka trots ekonomiska utmaningar. Företagets stabila tjänstetillväxt och dess förmåga att hålla kunderna kvar, trots hot om övergång till de stora molnbolagen, har spelat en viktig roll i denna framgång.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En lovande framtid

Affärsvärlden menar att det finns en god möjlighet för att Proacts aktie kan bli högre värderad. Detta baserat på företagets prestation under 2023, dess stabila tjänstetillväxt och den bedömde överdrivna risken att kunderna helt går över till molnlagring hos de stora molnbolagen.

"Vi tror på bolaget långsiktigt och sätter köp", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. Vi på Börskollen följer med intresse utvecklingen för Proact och ser fram emot att se hur företaget fortsätter navigera i en snabbt föränderlig datalagringsmarknad.

Börskollen om Proact IT

Proact IT är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PACT på Mid Cap. Proact IT verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 5227 st ägare hos Avanza samt 1179 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Proact IT Group är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom molnbaserade lösningar och datalagring av affärskritisk information. Exempel på lösningar som bolaget levererar innefattar virtualisering, nätverksfunktioner, backup och helhetslösningar inom IT-infrastruktur. Utöver huvudverksamheten erbjuds strategisk rådgivning. Bolaget har verksamhet inom Norden, Baltikum och Europa, med kunder inom varierande branscher.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Proact IT, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Proact IT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Proact IT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt