Proact IT (PACT) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Proact IT aktie

PACT  

Proact IT Group är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom molnbaserade lösningar och datalagring av affärskritisk information. Exempel på lösningar som bolaget levererar innefattar virtualisering, nätverksfunktioner, backup och helhetslösningar inom IT-infrastruktur. Utöver huvudverksamheten erbjuds strategisk rådgivning. Bolaget har verksamhet inom Norden, Baltikum och Europa, med kunder inom varierande branscher.

Proact IT tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter. Bolaget har ett börsvärde på 2 361 MSEK, en omsättning på 3 342 MSEK och med ett resultat på 128 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Proact IT

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Proact IT (PACT) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Proact IT aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern PACT. Aktien har ett P/E-tal på 18.4 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Proact IT utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Proact IT senaste utdelning är 4.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Proact IT Avanza – se aktiekurs idag

Se Proact IT senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Proact IT – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Proact IT.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Proact IT.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Proact IT

Proact IT

TickerPACT
ListaMid Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde2 361 MSEK
Omsättning3 342 MSEK
Vinst128 MSEK
P/E18.4
P/S0.6
Utdelning4.5 SEK
Direktavkastning1.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Proact IT

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Proact IT? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter