It-konsultbolaget – något för den långsiktige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

It-konsultbolaget – något för den långsiktige

It-konsultbolaget

IT-konsultbolaget Tietoevry kan vara en intressant investering för långsiktiga investerare, enligt en analys från Dagens Industri. Trots att aktien har backat 15 procent i år, ser Di en lockande värdering och påpekar bolagets starka återkommande mjukvaruintäkter.

  • Aktien har backat 15 procent i år.
  • Lägsta värderingen på tio år.
  • Framåtblickande P/E-tal för 2025 är runt 8.

Enligt en analys från Dagens Industri kan IT-konsulten Tietoevry vara värd att överväga för den långsiktige investeraren. Aktien har haft en svag utveckling och inte hängt med andra konsultbolag som presterat i linje med OMXSGI. Istället har Tietoevrys aktie backat 15 procent sedan årets början. En stor del av nedgången tillskrivs en hackerattack i början av året som drabbat både bolaget och dess kunder.

Historiskt låg värdering

Nedgången har lett till att Tietoevrys aktie nu handlas på de lägsta multiplarna på tio år. Det framåtblickande P/E-talet för 2025 ligger runt 8, vilket tillsammans med en direktavkastning på drygt 8 procent, indikerar att marknaden inte längre ser positivt på bolaget. Samtidigt menar Dagens Industri att den låga värderingen gör aktien attraktiv för långsiktiga investerare.

Återkommande intäkter lockar

En av de faktorer som talar för Tietoevry är bolagets betydande andel återkommande mjukvaruintäkter. Detta ger en stabil grund för framtida intäkter och kan vara en trygghet i osäkra tider. "Det framåtblickande P/E-talet för 2025 är runt 8. Direktavkastningen uppgår också till drygt 8 procent vilket är ett tydligt tecken på att marknaden ratar bolaget. Samtidigt lockar den låga värderingen för ett bolag med en betydande andel återkommande mjukvaruintäkter", skriver Di.

Här på Börskollen följer vi utvecklingen av Tietoevry noggrant och ser fram emot att rapportera om hur bolaget och aktien utvecklas på längre sikt. För den som söker en långsiktig investering kan Tietoevry vara värd att överväga, särskilt med tanke på den nuvarande värderingen och bolagets stabila intäktsströmmar.

Börskollen om Tietoevry

Tietoevry är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIETOS på Large Cap. Tietoevry verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3471 st ägare hos Avanza samt 576 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tietoevry är ett teknikföretag som erbjuder ett omfattande sortiment av programvaru- och molnlösningar. Deras expertis är särskilt framträdande inom områden som affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar och olika front-end lösningar. Företagets kunder finns på många olika marknader runt om i världen. Tietoevry bildades 2019 genom en sammanslagning av företagen Tieto och EVRY. Huvudkontoret är beläget i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om TietoEVRY, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien TietoEVRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt