It-konsultjätten kan vara på väg att vända – aktien köpvärd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

It-konsultjätten kan vara på väg att vända – aktien köpvärd

It-konsultjätten

Affärsvärlden bedömer att it-konsulten Tietoevrys aktie är köpvärd för investerare som är villiga att satsa på bolag i turn-around-situationer. Trots svag prestanda kan en vändning vara på gång, vilket gör aktien intressant.

  • Låga förväntningar på Tietoevry-aktien
  • Möjlig vinsttillväxt nästa kvartal
  • Köpråd för turn-around-investerare

Enligt en analys av Affärsvärlden, är Tietoevrys aktie lockande för investerare som är benägna att ta risker med bolag i en omstruktureringsfas. Affärstidningen beskriver Tietoevry som ett svagt bolag och förutspår att ytterligare omstruktureringar, eventuellt ett VD-skifte och en omprövning av strategin, kan vara nära förestående.

Låga förväntningar ger möjligheter

Affärsvärlden noterar att marknadens förväntningar på Tietoevry-aktien är mycket låga, vilket kan skapa intressanta köplägen. Tidningen menar att en tidigare avblåst försäljning av Tech Services redan är inprisad i aktiekursen. Detta kan innebära att eventuella positiva nyheter i framtiden kan ge en stark kursuppgång.

Förväntad vinsttillväxt

Analysen pekar också på att Tietoevry kan vända till justerad vinsttillväxt redan nästa kvartal, vilket ytterligare stärker skälen till att överväga aktien. För investerare som är villiga att satsa på turn-around-scenarier, ges ett tydligt köpråd.

Vi på Börskollen noterar att Tietoevrys situation är en klassisk turn-around-situation där risktagande investerare kan finna potentiella belöningar. Det är dock viktigt att noga överväga de risker som är förknippade med ett sådant köp.

Börskollen om Tietoevry

Tietoevry är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIETOS på Large Cap. Tietoevry verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3471 st ägare hos Avanza samt 576 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tietoevry är ett teknikföretag som erbjuder ett omfattande sortiment av programvaru- och molnlösningar. Deras expertis är särskilt framträdande inom områden som affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar och olika front-end lösningar. Företagets kunder finns på många olika marknader runt om i världen. Tietoevry bildades 2019 genom en sammanslagning av företagen Tieto och EVRY. Huvudkontoret är beläget i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tietoevry, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien TietoEVRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt