Jack Lundin: Inget bud väntas på hela Lundin Mining
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Jack Lundin: Inget bud väntas på hela Lundin Mining

Jack

Jack Lundin, vd för Lundin Mining, ser ingen sannolikhet för att någon kommer att lägga ett bud på hela bolaget. Han uttrycker detta i en intervju med Affärsvärlden, samtidigt som internationella aktörer visar ökat intresse för gruvmarknaden.

  • Inget förväntat bud på hela Lundin Mining
  • Fokus på tillväxt i Sydamerika
  • Överväganden kring avyttring av europeiska tillgångar

Ingen oro för övertagande

Jack Lundin framhåller att Lundin Mining är en stark aktör på marknaden och anser att bolaget är väl skyddat mot potentiella övertaganden. Trots att bolag som BHP och Abu Dhabi-baserade IHC visat intresse för gruvsektorn, ser han inte att någon kommer att lägga ett bud på hela Lundin Mining.

”Men det är klart. Om det finns en möjlighet att realisera värden, är det vårt ansvar, men vi tror inte att vi kommer att få ett bud på hela bolaget”, tillägger han.

Fokus på Sydamerika

Lundin Mining har starkt fokus på Amerika, särskilt Sydamerika. Under de senaste två åren har bolaget gjort två betydande förvärv i Vicuna-distriktet. Jack Lundin betonar att dessa förvärv är centrala för bolagets framtida tillväxt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Möjlig avyttring av europeiska verksamheter

Trots det starka fokuset på Amerika, utesluter Jack Lundin inte möjligheten att avyttra hela eller delar av bolagets europeiska verksamhet. Han menar att bolaget alltid är öppet för att utforska möjligheter som kan ge bättre värde för aktieägarna.

“Om vi känner att vi skulle kunna få ett bättre pris genom att sälja snarare än att skörda framtida fria kassaflöden, är det vår plikt att utforska den möjligheten vidare”, säger Jack Lundin.

Vi på Börskollen fortsätter att bevaka utvecklingen kring Lundin Mining och andra viktiga aktörer inom gruvsektorn.

Börskollen om Lundin Mining

Lundin Mining är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LUMI på Large Cap. Lundin Mining verkar inom sektorn Material och aktien har 17372 st ägare hos Avanza samt 4898 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lundin Mining är verksamma inom gruvsektorn. Bolaget arbetar med exploatering, prospektering samt vidare distribution av ädelmetaller samt råvaror. Störst andel av råvarorna består av koppar, nickel, bly och zink, som vidare utvinns runtom den europeiska marknaden, samt via utbyggnadsprojekt i Afrika. Bolaget har även andelar i internationella gruv- och prospekteringsprojekt. Huvudkontoret ligger i Vancouver.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lundin Mining, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BHP Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt