Lundin Mining (LUMI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Lundin Mining aktie

🔔 Skapa bevakning

LUMI  

Lundin Mining är verksamma inom gruvsektorn. Bolaget arbetar med exploatering, prospektering samt vidare distribution av ädelmetaller samt råvaror. Störst andel av råvarorna består av koppar, nickel, bly och zink, som vidare utvinns runtom den europeiska marknaden, samt via utbyggnadsprojekt i Afrika. Bolaget har även andelar i internationella gruv- och prospekteringsprojekt. Huvudkontoret ligger i Vancouver.

Lundin Mining tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Prospekt & Drift. Bolaget har ett börsvärde på 45 298 MSEK, en omsättning på 17 672 MSEK och med ett resultat på 5 318 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lundin Mining

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lundin Mining (LUMI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lundin Mining aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern LUMI. Aktien har ett P/E-tal på 8.5 och P/S-tal på 2.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lundin Mining utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lundin Mining senaste utdelning är 0.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Lundin Mining Avanza – se aktiekurs idag

Se Lundin Mining senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lundin Mining – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lundin Mining.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Lundin Mining.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lundin Mining

Lundin Mining

TickerLUMI
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Prospekt & Drift
Börsvärde45 298 MSEK
Omsättning17 672 MSEK
Vinst5 318 MSEK
P/E8.5
P/S2.1
Utdelning0.8 SEK
Direktavkastning1.3%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lundin Mining

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lundin Mining? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter