Jumpgate kallar till årsstämma med flera viktiga beslut på agendan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Jumpgate kallar till årsstämma med flera viktiga beslut på agendan

Jumpgate

Aktieägarna i spelutvecklingsbolaget Jumpgate kallas till årsstämma den 18 juni i Visby. På agendan står bland annat beslut om nyemission, närståendetransaktion och en omvänd aktiesplit. Styrelsen föreslår även att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023.

  • Ingen utdelning föreslås för 2023
  • Beslut om nyemission och omvänd split på agendan
  • Godkännande av närståendetransaktion på 14 miljoner kronor

Jumpgate, ett svenskt spelutvecklingsbolag, har kallat sina aktieägare till årsstämma den 18 juni i Visby. Styrelsen har lagt fram ett förslag om att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2023.

Valberedningens förslag

Valberedningen föreslår omval av den nuvarande styrelsen. Denna består av ordförande Viktor Modigh samt ledamöterna Martin Ekdal, Marcus Jacobs, Andras Vajlok och Markus Windelen.

Nyemission och omvänd aktiesplit

Styrelsen söker mandat från stämman för att kunna besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och konvertibler, inom ramen för bolagsordningens antal aktier. Dessutom föreslås en omvänd aktiesplit med villkor 1:100, vilket innebär att 100 befintliga aktier läggs samman till en aktie. För att möjliggöra detta föreslås ändringar i bolagsordningen, så att antalet aktier ska vara lägst 3,58 miljoner och högst 14,33 miljoner aktier.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Närståendetransaktion

En annan viktig punkt på agendan är ett förslag om att stämman ska godkänna en närståendetransaktion. Jumpgate har tecknat ett avtal om projektfinansiering med MGV, Susana Meza Graham och Andras Vajlok, som även är styrelseledamot i bolaget. Finansieringen uppgår till totalt 14 miljoner kronor, motsvarande 1,2 miljoner euro, och är avsedd för ett ännu icke offentliggjort spelprojekt som ska förläggas av THQ Nordic.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och rapportera om eventuella beslut och deras inverkan på bolaget och aktieägare.

Börskollen om Jumpgate

Jumpgate är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GATE på NGM. Jumpgate verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2178 st ägare hos Avanza samt 818 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Jumpgate är ett spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Visby. Verksamheten drivs via flera dotterbolag och spelstudios, där de största inkluderar Nukklear och Tivola Games. Koncernen producerar och förlägger egna spel (PC, konsol och mobil) samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och besitter ett brett internationellt nätverk.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Jumpgate, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Jumpgate

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt