Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kambi

Kambi - Stark kassa minskar risken för kapitalanskaffning

Sportboksleverantören Kambi riktar in sig på fyra marknader för att uppnå sina ekonomiska mål för 2027. Företagets framgång beror på regleringen i de amerikanska delstaterna Texas och Kalifornien, samt Japan och Indien, enligt företagets VD Kristian Nylén. Han kommenterar också den senaste tidens svaga kursutveckling men förutser en ljusare framtid för företaget.

Nylén medger att det har varit en utmanande period för företaget men betonar att det har skett betydande framsteg under det senaste året. Han förutser att de positiva förändringarna kommer att börja ge resultat från och med andra halvåret 2024 när företag som Livescore och Svenska Spel börjar generera intäkter.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stark kassa minskar risken för kapitalanskaffning

I intervjun avfärdar Nylén också eventuella spekulationer om behovet av en potentiell kapitalanskaffning. Han framhåller att Kambi har en robust ekonomisk styrka och därför inte kommer att behöva ytterligare kapital. "På så sätt är det faktiskt en rätt säker aktie", säger Nylén.

Med detta i åtanke, står det klart att Kambi har en tydlig plan för att navigera genom de kommande åren. Genom att sätta sin tillit till de fyra angivna marknaderna, och med stöd av en stark kassa, ser företaget fram emot en ljusare framtid trots de utmaningar det nyligen har stått inför.

Om Kambi

Kambi är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 11427st ägare hos Avanza samt 3040st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Kambi Group är en spelkoncern som levererar sportbettingstjänster till B2C operatörer. Produkterna omfattas av användargränssnitt inom oddssättning och riskhantering som bygger på en egenutvecklad mjukvaruplattform. Bolaget erbjuder en stor bas av events och matchhändelser för olika sporter världen över. Kambi har sitt huvudkontor i Malta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Kambi

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kambi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.