Kepler: Därför räknar vi med stark rapport från Saab – behåll aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kepler: Därför räknar vi med stark rapport från Saab – behåll aktien

Kepler:

Kepler Cheuvreux förutser att försvarsbolaget Saab kommer att presentera en positiv kvartalsrapport i slutet av april. De upprepar sin tidigare rekommendation att behålla aktien, och håller kvar riktkursen på 850 kronor. Saabs aktie har under fredagen handlats upp med 3,1 procent till kursen 931,60 kronor.

  • Kepler Cheuvreux förutser en stark kvartalsrapport från Saab, med en uppskattad orderingång i förhållande till fakturering på 1,2 gånger.
  • Försvarsbolaget förväntas ha en ökande försäljning på runt 17 procent till 13,5 miljarder kronor, samt en ebit-tillväxt på minst 22 procent till 1,13 miljarder kronor.

Kepler Cheuvreuxs analys förutspår att Saab kommer att fortsätta sin framåtskridande trend när det gäller ordrar, försäljning och marginalutveckling. Detta baseras på deras uppskattning att orderingången i förhållande till fakturering kommer att vara 1,2 gånger, försäljningen kommer att öka med cirka 17 procent till 13,5 miljarder kronor och en ebit-tillväxt på minst 22 procent till 1,13 miljarder kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Marknadsutvecklingen för försvarsaktier

Flera försvarsaktier har haft en stark utveckling på börsen den senaste tiden. Dock noterades en betydande nedgång tidigare under veckan när Goldman Sachs publicerade en analys där de flaggade för potentialen för värderingsrisker. Detta resulterade i att flera europeiska försvarsaktier föll kraftigt på marknaden.

Hos Börskollen följer vi noga med i utvecklingen kring Saabs aktie och andra försvarsaktier och håller våra läsare uppdaterade om viktiga händelser och analyser.

Börskollen om Saab

Saab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAAB B på Large Cap. Saab verkar inom sektorn Industri och aktien har 90359 st ägare hos Avanza samt 25815 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom Europa, USA och Australien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Saab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt