Kepler: Köpläge i Bilia inför Q2-rapporten – ser 15 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Kepler: Köpläge i Bilia inför Q2-rapporten – ser 15 procent uppsida

Kepler:

Kepler Cheuvreux har höjt riktkursen för bilhandelskedjan Bilia till 160 kronor från tidigare 145 kronor. Analyshuset upprepar sin köprekommendation inför Bilias kommande Q2-rapport.

  • Riktkursen för Bilia höjs till 160 kronor.
  • Kepler Cheuvreux upprepar köprekommendationen.
  • Positiv utveckling i både Sverige och Norge förväntas.

Riktkursen ser en uppsida på omkring 15 procent i aktien.

Positiv utveckling inför Q2-rapporten

Revideringen av Bilias riktkurs kommer i samband med förberedelserna inför Q2-rapporten. Kepler Cheuvreux noterar att avtalet med Volvo Cars, som är Bilias viktigaste varumärke, fortskrider väl. Detta ses som en positiv nyhet som stärker företagets position på marknaden.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förväntningar och framtidsutsikter

Inför rapporten har Kepler även justerat sina estimat något uppåt. Analyshuset kommenterar: "Vi förväntar oss att lättnader i räntenivåerna gynnar bilförsäljningen, och vi förväntar oss också att den norska marknaden återhämtar sig något mer, givet de senaste bilregistreringarna och återhämtningen efter påskhelgen. Införandet av tullar på bilar producerade i Kina väntas ha en begränsad inverkan."

Vidare förväntas justerad EBIT vara i linje med Q2 2023 och uppgå till 435 miljoner kronor. Kepler Cheuvreux anser att detta innebär en viss återhämtning från Q1, särskilt med tanke på den bättre utvecklingen i Norge.

Bilia planerar att släppa sin Q2-rapport den 18 juli. Vi på Börskollen kommer att följa denna utveckling noggrant och rapportera vidare om eventuella förändringar och analyser.

Börskollen om Bilia

Bilia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BILI A på Large Cap. Bilia verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 12717 st ägare hos Avanza samt 2831 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bilia är en kedja som specialiserar sig på bilar. De är experter på service och försäljning av både personbilar och transportbilar, samt relaterade tjänster. Företaget har många anläggningar, främst i Norden men också i andra delar av Europa. Dessutom driver de den internetbaserade auktionssajten Netbil.se. Deras största verksamhet finns på den nordiska marknaden, och huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bilia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bilia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt