Kinesiska Nio lanserar budgetmärket Onvo och ändrar global strategi
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Kinesiska Nio lanserar budgetmärket Onvo och ändrar global strategi

Kinesiska

Elbilstillverkaren Nio har introducerat sin första modell under budgetmärket Onvo. L60 SUV, som kommer att säljas till ett konkurrenskraftigt pris, markerar ett strategiskt skifte för företaget som även planerar att anpassa sin globala närvaro.

  • Nio lanserar budgetbilen L60 SUV under märket Onvo.
  • Priset på L60 SUV är 30 000 yuan lägre än Teslas Model Y.
  • Företaget planerar att omvärdera sin globala strategi.

Första budgetmodellen

Nio, den kinesiska elbilstillverkaren, har lanserat sin första bil under det nya budgetmärket Onvo. Den nya modellen, L60 SUV, kommer att börja säljas till ett startpris på 219 900 yuan, vilket motsvarar cirka 332 000 kronor. Detta pris är 30 000 yuan lägre än Teslas Model Y, vilket gör den till ett prisvärt alternativ för konsumenterna.

Med introduktionen av Onvo strävar Nio efter att sätta en ny standard för familjebilar. Tidigare har företaget enbart fokuserat på premiumsegmentet med modeller som kostar 300 000 yuan eller mer. Leveranser av den nya L60 SUV förväntas starta i september.

Ny global strategi

Förutom att lansera en ny bilmodell meddelar Nio även att de kommer att ändra sin globala strategi. Skälet till detta är de tullar som införts av USA och potentiellt liknande åtgärder från EU. Vd William Li framhöll hur företaget tidigare har använt sig av direktförsäljning i Europa, men att de nu överväger att samarbeta mer med lokala partners.

”Men nu har vi Onvo och sedan kommer vi att ha Firefly, ett ännu billigare varumärke. Vi kan gå in på den globala marknaden, och i samband med det kommer vi att göra vissa förändringar. Vi kan leta mer efter lokala partners”, sade Li.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtida utsikter

Nios lansering av Onvo och planerna på att introducera ytterligare ett billigare varumärke, Firefly, kan innebära betydande förändringar för företagets framtida tillväxt och globala närvaro. Genom att anpassa sina strategier efter marknadsförhållandena kan Nio bättre positionera sig för att konkurrera internationellt.

Börskollen om Nio

Nio är en kinesisk biltillverkare som konstruerar, tillverkar och säljer smarta och anslutna elfordon. Företaget tillverkar självgående elektriska fordon med nästa generations teknik och artificiell intelligens. Företaget tillverkar bland annat en sju-sits byggd i aluminiumlegering elektrisk SUV. Företaget säljer elfordon och batteriladdningsutrustning i hela världen.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nio Inc, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt