Klarna i miljardaffär – säljer kassalösning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Klarna i miljardaffär – säljer kassalösning

Klarna

Betaltjänstföretaget Klarna säljer sin kassalösning Klarna Checkout till en grupp svenska investerare. Verksamheten värderas till 3,4 miljarder kronor, skriver Breakit.

Tjänsten lanserades 2012 och har en marknadsandel på över 40 procent i Sverige och över 20 procent i Norden, enligt ett pressmeddelande från Klarna.

Klarna fokuserar allt mer på betalningsmetoder snarare än kassalösningar, och har övergått till att samarbeta med betalningstjänstleverantörer.

"Klarna Checkout ligger mig mycket varmt om hjärtat och har haft en enorm betydelse för Klarnas resa. Jag är så glad över att det har hittat ett nytt hem, med ägare som är noggrant handplockade för att fortsätta skapa enastående värde för våra handelspartners", säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Köparna tar över ägandet den 1 oktober. Parterna kommer att fortsätta att arbeta tillsammans under ett distributionspartneravtal.

Investerarna leds av Kamjar Hajabdolahi, vd för BLQ Invest. I konsortiet finns även entreprenörerna Ashkan Pouya och Martin Randel.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Klarna

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Klarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt