Klarna tar inspiration från Google
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Klarna tar inspiration från Google

Klarna

Klarna tar inspiration från Google inför sin framtida börsnotering. Det säger bolagets vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Bloomberg: – Jag har alltid tittat på Googles notering och känt att det var den perfekta börsnoteringen.

Klarna tar inspiration från Google inför sin framtida börsnotering. Det säger bolagets vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Bloomberg:

– Jag har alltid tittat på Googles notering och känt att det var den perfekta börsnoteringen. Du hade ett bolag som visat att man hade en erkänd företagsmodell, det var ett globalt bolag men också ett bolag som hade majoriteten av sin tillväxt framför sig. Det är den tajmingen vi har väntat på, säger han.

I intervjun avslöjar Siemiatkowski inga fler detaljer kring en eventuell notering än att den kommer ske "ganska snart". Inte heller vilken börsmarknad som avses men han påpekar att USA nu är Klarnas absolut största marknad.

Google klev in på börsen 2004 och då med ett börsvärde på 23 miljarder dollar, men är numera världens sjätte största bolag utifrån börsvärde.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Klarna

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Klarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt