Koenigseggs förra designchef startar rival – ny hyperbil lanseras i sommar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Koenigseggs förra designchef startar rival – ny hyperbil lanseras i sommar

Koenigseggs

Koenigseggs tidigare designchef startar ett eget hyperbilsmärke, Nilu27. Märket planerar att lansera sin första bil senare i år och utmanar därmed direkt hans tidigare arbetsgivare.

  • Sasha Selipanov lanserar hyperbilsmärket Nilu27.
  • Första bilen avslöjas på Pebble Beach den 15 augusti 2024.
  • Bilen blir analog och drivs av en förbränningsmotor.

Från Koenigsegg till egen utmanare

Sasha Selipanov har en gedigen bakgrund inom fordonsdesign, där han bland annat varit designchef för Koenigsegg och ansvarig för exteriördesign hos Bugatti. Till den imponerande meritlistan kan också läggas en sejour på Hyundai där han var designchef för lyxmärket Genesis.

Under sina tre år på Koenigsegg bidrog han till designen av modellen Gemera. Nu har han alltså valt att starta sitt eget hyperbilsmärke, Nilu27, och blir därmed en direkt konkurrent med sin tidigare arbetsgivare, rapporterar bilsajten Carup.

Lansering på Pebble Beach

Nilu27 har nyligen släppt en teaservideo som ger en första glimt av deras kommande hyperbil, som ska lanseras på Pebble Beach den 15 augusti 2024. Det är klart att bilen kommer att vara analog och drivas av en förbränningsmotor. Hur långt den är från produktion återstår att se, men bilderna visar att bilen kommer att ha ett glastak och måsvingedörrar, vilket tyder på en avskalad men exklusiv design, skriver Carup vidare.

En ny vision för hyperbilar

Enligt ett inlägg på sociala medier från Nilu27 fokuserar företaget på att skapa den "ultimata fordonsupplevelsen" och är "oberörda av digitalisering, elektrifiering och andra distraktioner." Selipanov och hans team verkar vara fast beslutna att ta hyperbilupplevelsen till nya höjder med en "hälsosam dos av 'holy shit' blandat i för balansens skull."

Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen av Nilu27 och dess kommande lansering. Det ska bli intressant att se hur denna nya aktör påverkar marknaden för hyperbilar och hur de står sig mot etablerade märken som Koenigsegg och Gordon Murray T50.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt