Kollect on Demand förvärvar aktier i irländska MFC Foods
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kollect on Demand förvärvar aktier i irländska MFC Foods

Kollect

Kollect on Demand, som inom kort byter namn till Mashup Ireland, har ökat sitt innehav i irländska MFC Foods till 19,5 procent. Detta efter att ha förvärvat ytterligare aktier utan kostnad samt tecknat nya aktier för 852 000 kronor. Förvärven är en del av en expansiv strategi som godkänts av aktieägarna.

  • Kollect on Demand förvärvar 10 procent av aktierna i MFC Foods utan köpeskilling.
  • Ytterligare aktier tecknas för 852 000 kronor, vilket ökar innehavet till 19,5 procent.
  • Bolaget har ingått ett konsultavtal med MFC som genererar intäkter på 850 000 kronor över tre år.

Förvärv och investeringar i MFC Foods

Kollect on Demand har förvärvat 10 procent av aktierna i MFC Foods utan någon köpeskilling. Aktierna gavs till bolaget av Mashup Savings Group. Utöver detta har Kollect tecknat nya aktier för 852 000 kronor, vilket ökar bolagets totala ägande i MFC till 19,5 procent. Läs mer på Finwire.

Stöd till irländska företag

MFC Foods har nyligen förvärvat Old Mill, och Kollect har stöttat detta förvärv med ett kortfristigt lån på 3,3 miljoner kronor. Bakgrunden till dessa transaktioner är en expansionsstrategi som aktieägarna godkände vid årsstämman den 27 juni, vilken innefattar investeringar i och stöd till irländska små- och medelstora företag.

Konsultavtal och minskat innehav

Kollect on Demand har också ingått ett konsultavtal med MFC som kommer att generera intäkter på cirka 850 000 kronor över en treårsperiod. I samband med detta har Kollect meddelat att de kommer att minska sitt innehav i MFC med 5 procent när full betalning för konsulttjänsterna har erhållits.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen av Kollect on Demands expansion och investeringar, och vi kommer att fortsätta rapportera om bolagets framsteg och affärer.

Börskollen om Kollect on Demand

Kollect on Demand är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KOLL på First North. Kollect on Demand verkar inom sektorn Industri och aktien har 451 st ägare hos Avanza samt 101 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kollect on Demand Holding verkar inom energiindustrin och fokuserar på avfallshantering. Företaget är uppdelat i flera affärsområden som främst sysslar med insamling och transport av avfall. De hanterar bland annat hushållsavfall, kommersiellt avfall och bortforsling av större föremål. Deras huvudsakliga marknad är Europa.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kollect on Demand, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt