Konflikt under Stillfronts årsstämma – Storägare ville neka ansvarsfrihet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Konflikt under Stillfronts årsstämma – Storägare ville neka ansvarsfrihet

Konflikt

Gamingbolaget Stillfronts storägare Laureus Capital motsätter sig ordförande Katarina Bondes uttalanden angående beslutet att neka ansvarsfrihet för henne och vd Jörgen Larsson. Dagens industri rapporterar om konflikten som uppstod under bolagets årsstämma.

  • Laureus Capital motsätter sig Katarina Bondes version av händelserna.
  • Storägaren hade informerat om sitt beslut före årsstämman.
  • Beslutet grundar sig i operativa och strategiska bekymmer.

Under Stillfronts årsstämma försökte storägaren Laureus Capital att neka ansvarsfrihet för ordförande Katarina Bonde och vd Jörgen Larsson. Förslaget gick dock inte igenom, vilket ledde till att Bonde senare uttryckte att hon inte visste varför Laureus Capital agerat som de gjort.

Kommunikation före årsstämman

Enligt Dagens industri hade Laureus Capital redan före årsstämman informerat Bonde om sin avsikt att rösta emot ansvarsfrihet. De hade bland annat skickat brev där de förklarade sina skäl för beslutet. Detta motsäger Bondes påstående om att hon inte var medveten om storägarens planer.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Operativa och strategiska bekymmer

Kai Wawrzinek från Laureus Capital uppger till Dagens industri att beslutet att neka ansvarsfrihet för Bonde och Larsson grundar sig i "operativa och strategiska bekymmer". Detaljerna kring dessa bekymmer har dock inte specificerats närmare.

Hos Börskollen följer vi denna utveckling noggrant och kommer att fortsätta rapportera om eventuella konsekvenser för Stillfront och dess ledning. Det är tydligt att relationen mellan storägarna och bolagets toppskikt kan komma att påverka framtida beslut och bolagets strategi.

Börskollen om Stillfront

Stillfront är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SF på Mid Cap. Stillfront verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 15529 st ägare hos Avanza samt 2917 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Stillfront Group är ett svenskt bolag inom spelutveckling med fokus på free-to-play-segmentet. Bolaget har en diversifierad spelportfölj och specialiserar sig på spel med långa livscykler och lojala användare. Stillfront Group består av spelstudios verksamma i olika länder och bolagets huvudmarknader är Europa, USA och MENA. Exempel på spelstudios som bolaget äger inkluderar Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Stillfront, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stillfront

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt