Konflikterna i röda havet stör leveranser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Konflikterna i röda havet stör leveranser

Konflikterna

Den svenska lastbilstillverkaren Scania rapporterar att de i stort sett inte har påverkats av konflikterna i Röda havet. Dessa konflikter har lett till att stora rederiföretag har tvingats ändra rutter och införa beväpnade skydd. Scania, ägt av Traton, påpekar att det bara är mindre förseningar i leveranser som är knappt mätbara.

  • Scanias verksamhet har inte påverkats nämnvärt av konflikterna i Röda havet, trots att de har lett till omledning av rutter för stora rederiföretag.
  • Andra stora företag, såsom elbilsföretaget Tesla och möbeljätten Ikea, har däremot rapporterat problem och störningar på grund av konfliktsituationen.

Enligt Erik Bratthall, presschef på Scania, är det endast "några dagars förseningar på utleveranser men det är knappt mätbart." Han framhåller att bolaget inte har upplevt några större störningar på grund av situationen i Röda havet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Tesla och Ikea rapporterar om störningar

Under tiden har andra stora företag, som elbilsjätten Tesla, rapporterat betydande störningar på grund av konflikterna i Röda havet. Tesla har meddelat att de tvingas avbryta merparten av sin bilproduktion vid fabriken nära Berlin i upp till två veckor från och med 29 januari. Detta på grund av störningar i transportled via Röda havet.

Även möbeljätten Ikea och bilföretaget Geely har tidigare uttryckt oro över potentiella problem om situationen i Röda havet inte löses. Dessa företag har indikerat att de kan komma att drabbas av liknande störningar som Tesla upplever.

Om Traton

Traton är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 9014st ägare hos Avanza samt 1739st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Traton är verksamma inom fordonsbranschen. Bolagets specialistkompetens återfinns inom tillverkning och utveckling av större lastbilar för industriellt bruk. Lastbilarna säljs under varierade varumärken där de mest kända inkluderar Scania, MAN, samt RIO. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Munchen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MAN

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt