Traton (8TRA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Traton aktie

8TRA  

Traton är verksamma inom fordonsbranschen. Bolagets specialistkompetens återfinns inom tillverkning och utveckling av större lastbilar för industriellt bruk. Lastbilarna säljs under varierade varumärken där de mest kända inkluderar Scania, MAN, samt RIO. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Munchen.

Traton tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 129 700 MSEK, en omsättning på 275 277 MSEK och med ett resultat på -1 063 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Traton

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Traton (8TRA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Traton aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern 8TRA. Aktien har ett P/E-tal på -122.1 och P/S-tal på 0.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Traton utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Traton senaste utdelning är 2.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Traton Avanza – se aktiekurs idag

Se Traton senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Traton – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Traton.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Traton.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Traton

Traton

Ticker8TRA
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde129 700 MSEK
Omsättning275 277 MSEK
Vinst-1 063 MSEK
P/E-122.1
P/S0.5
Utdelning2.5 SEK
Direktavkastning1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Traton

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Traton? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter