Köp "Buffett-bolaget": Låg risk, tillväxt och generös utdelning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Köp "Buffett-bolaget": Låg risk, tillväxt och generös utdelning

Köp

Finländska försäkringsbolaget Sampo, som även är noterat på Stockholmsbörsen, har fått en köprekommendation av Dagens industri. Sampo lyfts fram som ett attraktivt alternativ för investerare som önskar följa i fotspåren av finansgurun Warren Buffett, med låg risk, tillväxt och generösa utdelningar till ägarna.

  • Sampo får köprekommendation av Dagens industri, som menar att bolaget erbjuder låg risk och god tillväxt.
  • Försäkringsbolaget beskrivs som ett attraktivt alternativ för investerare som vill följa Warren Buffetts framgångsrecept.
  • Bolaget förutspås fortsätta med återköp, vilket kan bidra till aktiens tillväxt.

Dagens industri menar vidare att Sampos aktie erbjuder en attraktiv blandning av låg risk, god tillväxt och saftiga utdelningar till ägarna. Tidningen förutspår även att bolaget kommer att fortsätta med sina återköp, vilket kan bidra till att driva på aktiekursen.

Attraktiv värdering

Enligt Dagens industri är även Sampos värdering tilltalande. P/e-talet ligger på cirka 13 för året, vilket inte anses dyrt. Tidningen spekulerar i att detta kan komma att öka då Sampo nu är renodlat mot sakförsäkringar. Detta kan locka investerare som söker lågriskbolag med stabila intäkter.

"Den låga risken tillsammans med den underliggande tillväxten, den starka kassaflödesgenereringen samt det attraktiva förskottskapitalet gör Sampo till en bra aktie långsiktigt i portföljen", skriver man.

Vi på Börskollen finner dessa insikter intressanta och kommer att fortsätta följa utvecklingen för Sampo och dess aktie på nära håll.

Börskollen om Sampo

Sampo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAMPO SDB på Large Cap. Sampo verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 4253 st ägare hos Avanza samt 455 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sampo är verksamma inom försäkringsbranschen. Idag bedrivs verksamhet utifrån moderbolaget Sampo Plc samt dotterbolagen IF Skadeförsäkring och Mandatum Life, med vardera specialisering inom administrering, skadeförsäkring, samt riskförsäkring. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder, med störst verksamhet på den nordiska - och baltiska marknaden. Koncernen grundades ursprungligen 1909 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sampo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sampo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt