Köpläge: Efter ett tufft 2023 – nu vänder det för bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Köpläge: Efter ett tufft 2023 – nu vänder det för bolaget

Köpläge:

Enligt Privata Affärer ser Nilörngruppen ut att ha vänt en tidigare negativ trend och överraskade positivt i första kvartalet. Bolaget, som erbjuder etiketter, förpackningar och accessoarer till mode- och konfektionsindustrin, hade ett tufft 2023 men visade tecken på förbättring redan i fjärde kvartalet förra året. Bolaget anses nu vara köpvärt med en riktkurs på 88 kr.

  • Nilörngruppen visade tecken på att en vändning var på gång redan i fjärde kvartalet förra året, med en organisk omsättningsökning och ökad orderingång.
  • Första kvartalets rapport överträffade förväntningarna, med en ökning av orderingången, omsättningen och lönsamheten.
  • Privata Affärer rekommenderar köp av Nilörngruppens aktie, med en riktkurs på 88 kr.

Vändning är på gång

Nilörngruppen hade ett tufft 2023 på grund av bland annat coronapandemin och tappade närmare 10 procent av omsättningen. Men redan i fjärde kvartalet förra året visade bolaget tecken på att en vändning var på gång, med en organisk omsättningsökning och ökad orderingång.

"Vi valde därför nyligen att sätta ett chansköp på aktien. Det är också hittills ett val vi inte har behövt ångra", skriver tidningen i sin analys.

Köpvärd aktie

Första kvartalets rapport visade på fortsatt förbättring, med en ökning av orderingången, omsättningen och lönsamheten. Orderingången steg med 5 procent till 233 miljoner kr, och omsättningen ökade organiskt med 10 procent till 242 miljoner kr. Resultatutvecklingen var särskilt positiv, med ett rörelseresultat som steg med drygt 30 procent till 22,5 miljoner kr, motsvarande en rörelsemarginal på 9,3 procent. Detta var en betydande förbättring jämfört med fjärde kvartalet, menar Privata Affärer.

Med den positiva utvecklingen inom lyxsegmentet och ett outdoorsegment som förväntas återhämta sig under tredje kvartalet, tror tidningen att Nilörngruppens positiva utveckling kommer fortsätta. Privata Affärer rekommenderar köp av Nilörngruppens aktie, med en riktkurs på 88 kr.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt