Köpläge i fastighetsbolaget – efter kapitalintag på 200 mkr
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Köpläge i fastighetsbolaget – efter kapitalintag på 200 mkr

Köpläge

Fastighetsbolaget Logistri har säkrat nästan 200 miljoner kronor i en garanterad företrädesemission, ett steg som förväntas stärka företagets tillväxtstrategi. Denna finansiering kan ge bolaget möjlighet att utnyttja ett förvärvsutrymme på nästan en halv miljard kronor. Affärsvärlden rapporterar att detta kan leda till en minskad risk i bolagets fastighetsportfölj och sänka pris- och vinstförhållandet (p/e-talet) till under 10.

Logistri - en intressant investeringsmöjlighet

Affärsvärlden argumenterar för att Logistri kanske inte är ett företag för alla investerare men för de som gillar att investera i mindre fastighetsbolag kan Logistri vara av intresse. Nyckelpersonerna inom bolaget åtnjuter förtroende, och företaget har solida finanser. Genom att gradvis diversifiera sin fastighetsportfölj kan företaget minska sin risknivå.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utsikter för framtida tillväxt

Baserat på sin analys upprepar Affärsvärlden sitt köpråd för Logistri, men varnar att en betydande kursuppgång kanske inte är i sikte förrän företrädesemissionen har genomförts och nya förvärv har genomförts. Detta tyder på att företagets framtida tillväxtstrategi kan vara beroende av framgången med denna nyemission och bolagets förmåga att genomföra framgångsrika förvärv.

Om Logistri

Logistri är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 1041st ägare hos Avanza samt 204st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Logistri är ett växande fastighetsbolag med affärsidé att äga, utveckla och förvalta lager- och lättindustrifastigheter i Sverige. Fastigheterna är belägna i kommunikativa lägen med direkt närhet till Sveriges största vägar och hamnar. Logistris fastighetsportfölj omfattar ett flertal större fastigheter runtom Stockholm, Göteborg, mellersta Sverige och södra Sverige. Fastigheterna har en genomsnittlig återstående hyrestid om cirka tio år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Logistri

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Logistri

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt