Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpläge

Köpläge i fastighetsbolaget – efter kapitalintag på 200 mkr

Fastighetsbolaget Logistri har säkrat nästan 200 miljoner kronor i en garanterad företrädesemission, ett steg som förväntas stärka företagets tillväxtstrategi. Denna finansiering kan ge bolaget möjlighet att utnyttja ett förvärvsutrymme på nästan en halv miljard kronor. Affärsvärlden rapporterar att detta kan leda till en minskad risk i bolagets fastighetsportfölj och sänka pris- och vinstförhållandet (p/e-talet) till under 10.

Logistri - en intressant investeringsmöjlighet

Affärsvärlden argumenterar för att Logistri kanske inte är ett företag för alla investerare men för de som gillar att investera i mindre fastighetsbolag kan Logistri vara av intresse. Nyckelpersonerna inom bolaget åtnjuter förtroende, och företaget har solida finanser. Genom att gradvis diversifiera sin fastighetsportfölj kan företaget minska sin risknivå.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utsikter för framtida tillväxt

Baserat på sin analys upprepar Affärsvärlden sitt köpråd för Logistri, men varnar att en betydande kursuppgång kanske inte är i sikte förrän företrädesemissionen har genomförts och nya förvärv har genomförts. Detta tyder på att företagets framtida tillväxtstrategi kan vara beroende av framgången med denna nyemission och bolagets förmåga att genomföra framgångsrika förvärv.

Om Logistri

Logistri är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 1041st ägare hos Avanza samt 204st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Logistri är ett växande fastighetsbolag med affärsidé att äga, utveckla och förvalta lager- och lättindustrifastigheter i Sverige. Fastigheterna är belägna i kommunikativa lägen med direkt närhet till Sveriges största vägar och hamnar. Logistris fastighetsportfölj omfattar ett flertal större fastigheter runtom Stockholm, Göteborg, mellersta Sverige och södra Sverige. Fastigheterna har en genomsnittlig återstående hyrestid om cirka tio år.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Logistri

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Logistri

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.