Köpläge i Kopparbergs: Låg värderingen och nytt Budweiser-avtal lockar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Köpläge i Kopparbergs: Låg värderingen och nytt Budweiser-avtal lockar

Köpläge

Kopparbergs Bryggeri står inför ekonomiska utmaningar och med en nuvarande låg värdering. Trots detta pekar Affärsvärlden på framtida möjligheter genom höjda priser och ett nytt distributionsavtal med Budweiser. På sikt ser tidningen en betydande potential i aktien.

  • Låg värdering och pressat resultat.
  • Höjda priser och distributionsavtal med Budweiser kan förbättra tillväxten.
  • Affärsvärlden ser en potential på 41 procent i aktien på ett par års sikt.

Ekonomiska utmaningar och möjligheter

Kopparbergs Bryggeri har haft ett pressat resultat och värderas för närvarande lågt. Enligt Affärsvärlden kan dock de höjda priserna ge positiva effekter framöver, samtidigt som de egna kostnadsökningarna börjar avta. Ett nytt distributionsavtal med Budweiser ses som en potentiell tillväxtmotor för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden ser stor potential

Affärsvärlden har i sin analys identifierat en potentiell uppgång på 41 procent i aktien på ett par års sikt. Tidningen beskriver Kopparbergs som ett "sömnigt bolag" som främst har lyckats försvara sina nuvarande marknadspositioner, men haft svårt att uppnå betydande tillväxt under flera år. Trots detta anser Affärsvärlden att den låga värderingen och tillväxtmöjligheten genom Budweiser-avtalet motiverar ett köpråd.

Vi på Börskollen kommer att följa Kopparbergs utveckling noggrant och rapportera om eventuella förändringar och framsteg. Det ska bli intressant att se hur företaget hanterar de ekonomiska utmaningarna och om de kan realisera den potential som Affärsvärlden har identifierat.

Börskollen om Kopparbergs

Kopparbergs är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KOBR B på NGM. Kopparbergs verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 6512 st ägare hos Avanza samt 1321 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kopparbergs Bryggeri är en svensk aktör inom bryggeri vars affärsidé är att nationellt bli en ledande dryckesleverantör inom utbudet av cider. Utöver cider erbjuder bryggeriet även öl i form av Sofiero, Zeunerts, Höga Kusten och Fagerhult. Bolaget startades ursprungligen 1882 och har sitt bryggeri och huvudkontor där verksamheten en gång startades, i Kopparberg, Västmanland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kopparbergs, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kopparbergs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kopparbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt