Köpråd för mjukvaruaktien – skalbar och lönsam affärsmodell
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Köpråd för mjukvaruaktien – skalbar och lönsam affärsmodell

Köpråd

Med en genomsnittlig tillväxttakt på 19 procent sedan år 2000 och en rörelsemarginal på 25 procent, är teknikbolaget Lime Technologies en stark aktör på marknaden. Med ett starkt fokus på små och medelstora företag, ser bolaget många möjligheter för framtiden. Med sina egenutvecklade CRM-system och en stark företagskultur, är Lime Technologies värd att hålla ögonen på, detta skriver Privata Affärer.

  • Lime Technologies har haft en genomsnittlig tillväxttakt på 19 procent sedan år 2000 och en rörelsemarginal på 25 procent.
  • Bolaget har ett starkt fokus på små och medelstora företag och erbjuder egenutvecklade CRM-system.
  • Bolagets strategi för tillväxt innefattar uppskalning inom Norden samt selektiva förvärv.

Lime Technologies erbjuder tre olika SaaS-plattformar: Lime Go, Lime CRM och Userlike. Dessa stödjer säljinsatser och kundkommunikation och speglar bolagets starka varumärke och företagskultur. Prissättningen är abonnemangsbaserad och över 60 procent av intäkterna är återkommande. Kundkoncentrationen är låg, med de tio största kunderna stående för mindre än 6 procent av intäkterna, förklarar tidningen.

Strategisk tillväxt

För att fortsätta sin tillväxt, planerar Lime Technologies att skala upp inom Norden och genomföra selektiva förvärv. Bolagets mål är att stärka sitt produkterbjudande, utöka sin kompetens och resurser, växa geografiskt och bredda sin kundbas. Genom att se över sin kundbas och abonnemangsmodeller samt driva teknisk utveckling, hoppas bolaget kunna generera merförsäljning.

Framtidsutsikter

Privata Affärer tror att Lime Technologies har en stark framtidspotential. Med en ledande marknadsposition för CRM-system och växande marknader, blir det intressant att se vad de kan åstadkomma. Bolaget har också ett starkt kassaflöde, med kunder som betalar i förskott och en skalbar och lönsam affärsmodell. Potentialen för artificiell intelligens (AI) att effektivisera tjänstemannakåren och därmed öka lönsamheten är också spännande, menar man.

Utdelningspolicyn innebär att dela ut minst 50 procent av nettovinsten, vilket gör Lime Technologies till ett attraktivt val för investerare.

Vi ser fram emot att se bolagets rapport för andra kvartalet, som kommer den 12 juli.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lime Technologies

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lime Technologies

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt