Köprekommendation för Nilörn – riktkursen sätts till 90 kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Köprekommendation för Nilörn – riktkursen sätts till 90 kronor

Köprekommendation

Aktiespararna har utfärdat en köprekommendation för etikettbolaget Nilörn med en riktkurs på 90 kronor. Rekommendationen baseras på tecken på en vändning efter ett utmanande 2022 och början av 2023. Analysen lyfter fram en positiv utveckling i senaste kvartalsrapporten.

  • Nilörn visar tecken på återhämtning med ökande omsättning och stärkt rörelsemarginal.
  • Aktien anses vara dyr nu men förväntas bli billigare med ökad tillväxt.
  • Stabil historisk omsättningstillväxt och lönsamhet pekar på en ljus framtid.

Aktiespararna har i sin senaste analys i inslaget "Veckans aktie" rekommenderat köp av etikettbolaget Nilörn och satt en riktkurs på 90 kronor. Efter ett tufft 2022 och början av 2023 visar bolaget nu tecken på återhämtning, vilket syns tydligt i den senaste kvartalsrapporten för Q1. Rapporten visade en omsättningsökning på 9,5 procent samt en förbättrad rörelsemarginal.

Värdering och framtidsutsikter

Trots att aktien i nuläget är högt värderad med ett p/e-tal på 19,1 och ev/ebit 12,7 på rullande tolv månader, pekar Aktiespararna på att aktien kommer att bli mer attraktiv på sikt. Detta förutsätter att tillväxten fortsätter öka under de kommande åren. Bland faktorer som stödjer denna tillväxttakt nämns kundernas minskade lager och Nilörns historiska stabilitet i omsättning och lönsamhet.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Risker och möjligheter

Analysen noterar också att Nilörn är ett konjunkturkänsligt bolag, vilket innebär vissa risker. Aktiespararna påpekar dock att om inflationen och räntorna stabiliseras finns inga betydande hinder för att bolaget ska kunna fortsätta växa och generera avkastning för sina aktieägare.

På Börskollen ser vi denna analys som en intressant möjlighet för investerare som är redo att ta del av Nilörns potentiella tillväxt och stabila finansiella resultat. Det återstår att se hur marknadsförhållandena kommer att påverka bolagets framtid, men de indikationer som ges är positiva.

Börskollen om Nilörngruppen

Nilörngruppen är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIL B på Small Cap. Nilörngruppen verkar inom sektorn Material och aktien har 3556 st ägare hos Avanza samt 870 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nilörngruppen är ett tillverkningsbolag. Bolaget tillverkar olika slag av etiketter, förpackningar och accessoarer till kunder framförallt inom mode- och konfektionsindustrin. Utöver kärnverksamheten arbetar bolaget med grafisk design och varumärkesprofilering. Idag återfinns kunderna på en global marknad med störst verksamhet inom den europeiska marknaden. Bolaget grundades 1977 och har sitt huvudkontor i Borås.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nilörngruppen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt