Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpvärda

Köpvärda aktier: Hitta rätt investeringsstrategi från proffsen

Att hitta köpvärda aktier kan vara en stor utmaning för investerare. Men med rätt strategi och insikt kan du upptäcka guldkornen på aktiemarknaden. Här presenteras några framgångsrika strategier från välrenommerade investerare för att hjälpa dig hitta de mest köpvärda aktierna.

Att hitta köpvärda aktier handlar mycket om att förstå vilken typ av investerare du är. Det finns många framgångsrika strategier att tillämpa beroende på din personliga investeringsstil. Här presenteras några av de mest framgångsrika strategierna från välkända investerare och traders.

Joel Greenblatt och "The Magic Formula"

Joel Greenblatt, framstående hedgefondförvaltare och grundare av Gotham Asset Management, skapade en imponerande meritlista med en årlig tillväxt (CAGR) på 50 procent mellan 1985 och 1994. Hans strategi, "The Magic Formula", bygger på att hitta lågt värderade företag med hög avkastning på kapital, baserat på två huvudnyckeltal.

Innehåller annonslänkar till Avanza.

5 nordiska aktierna som rankar högst enligt strategin just nu:

 1. Reka – Magic rank 3
 2. Sjöstrand Coffee – Magic rank 8
 3. ELLWEE – Magic rank 12
 4. AIK Fotboll – Magic rank 23
 5. Concordia – Magic rank 29

Peter Lynchs tillväxtstrategi

Peter Lynch, en av de mest framgångsrika investerarna genom tiderna, slog marknaden (S&P500 index) med stor marginal och en genomsnittlig årlig avkastning på 29% mellan 1977 och 1990.

Hans strategi, baserad på boken "One Up on Wall Street", fokuserar på mindre tillväxtbolag till en låg värdering. Strategin filtrerar fram företag med hög vinsttillväxt till ett lågt pris, med fokus på stabil omsättning- och EBIT-tillväxt samt stabilt kassaflöde, lönsamhet och ett börsvärde lägre än 40 miljarder SEK.

5 nordiska aktierna som rankar högst enligt strategin just nu:

 1. Inission
 2. Invisio
 3. Embracer
 4. Viking Line
 5. Ages Industri

William O'Neils CANSLIM-strategi

Investeringsexperten William O'Neil skapade CANSLIM-strategin, som kombinerar fundamental och teknisk analys för att identifiera företag med positivt momentum. Till skillnad från de tidigare nämnda strategierna, premierar CANSLIM stigande aktiekurser med en underliggande fundamental styrka, vilket gör den mer lämpad för swing trading snarare än köp-och-behåll-strategier.

5 nordiska aktierna som rankar högst enligt strategin just nu:

 1. Eidesvik Offshore– CANSLIM 100
 2. Traton – CANSLIM 100
 3. Kempower – CANSLIM 100
 4. Bonesupport – CANSLIM 99
 5. Ages Industri – CANSLIM 99

Mark Minervinis momentumstrategi

Mark Minervini, en välkänd swingtrader och trefaldig segrare i den prestigefyllda investerartävlingen U.S. Investing Championship, har skapat en strategi som filtrerar fram företag med starkt momentum i en positiv uppåtgående trend. Hans tillvägagångssätt är inspirerat av William O'Neils CANSLIM-strategi och syftar till att identifiera de tekniskt starkaste momentum-aktierna med hjälp av åtta tekniska regler.

Strategin kan även kombineras med ett fundamentalt filter för att höja kvalitén på de underliggande bolagen.

5 nordiska aktierna som rankar högst enligt strategin just nu:

 1. Avance Gas – RS Rank 100
 2. Cessatech – RS Rank 100
 3. Xplora – RS Rank 99
 4. Adverty – RS Rank 99
 5. BW LPG – RS Rank 99

Källa: Börsdata.

Genom att förstå och tillämpa dessa strategier kan investerare identifiera köpvärda aktier och skapa en framgångsrik aktieportfölj som speglar deras personliga investeringsstil. Om du vill läsa mer (och hitta fyra ytterligare strategier, bland annat från investerare som Buffett och Graham) rekommenderar vi vår guide om köpvärda aktier.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Adverty

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.