Kraschade kursraketen har revansch i sikte
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kraschade kursraketen har revansch i sikte

Kraschade

Hexatronic har börjat visa tecken på återhämtning efter ett oerhört tufft 2023. I år har fiberbolagets aktiekurs stigit. Framsteg i den amerikanska fiberutrullningen är en positiv signal och i en intervju i Dagens Industri är vd Henrik Larsson Lyon optimistisk, även om han också påpekar att full återhämtning kan dröja.

  • Hexatronics aktiekurs har ökat med över 60 procent sedan årsskiftet.
  • Stora förhoppningar knyts till den amerikanska fiberutrullningen BEAD.
  • Vd Henrik Larsson Lyon ser en successiv återhämtning i slutet av året.

Det svenska fiberkabelbolaget Hexatronic gick under de närmaste åren efter pandemin som en raket på Stockholmsbörsen. Men 2023 blev ett tufft år, då aktiekursen rasade.

Nu har de dock upplevt en betydande återhämtning. Bolagets aktiekurs har ökat med över 60 procent sedan årsskiftet, vilket är anmärkningsvärt jämfört med den breda OMXSPI-index som stigit nära 10 procent. Vd Henrik Larsson Lyon noterar i en intervju med Dagens Industri att marknadsförhållandena har förbättrats och att bolaget nu har kapacitet att växa när efterfrågan ökar.

Fiberutrullningen i USA ger hopp

En viktig faktor i Hexatronics återhämtning är den amerikanska regeringens satsning på fiberutrullning, känd som BEAD. Henrik Larsson Lyon säger till Dagens Industri att flera delstater nu har fått godkännande att börja använda statliga medel för fiberprojekt, och effekterna av detta förväntas synas redan vid årets slut. "Effekten blir större nästa år men vi kommer se en liten effekt i slutet av året," säger han till tidningen.

Optimism om framtida investeringar

Henrik Larsson Lyon förklarar att bolaget väntar på en ny investeringscykel på nyckelmarknaderna i Europa och Nordamerika. Han betonar även vikten av att optimera kassaflödet och utnyttja kapaciteten. "Vi hade ett starkt operativt kassaflöde både i Q4 och Q1 som drevs av kostnadsreduktion och att vi plockade ner våra egna lager," säger han.

Analytiker är också optimistiska om Hexatronics framtid. De fyra analytiker som ingår i Bloombergs sammanställning rekommenderar samtliga köp och har höjt riktkursen med drygt 40 procent i genomsnitt under året. Den genomsnittliga riktkursen ligger nu på 45,7 kronor, i nivå med dagens aktiekurs.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hexatronic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hexatronic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt