Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Analysguiden ser potentiell uppsida i SBB framöver - sänker dock riktkursen till 38 kronor"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Analysguiden ser potentiell uppsida i SBB framöver - sänker dock riktkursen till 38 kronor" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "De mest opopulära elbilarna i Sverige" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Analysguiden ser potentiell uppsida i SBB framöver - sänker dock riktkursen till 38 kronor

Analysguiden noterar att fastighetsbolaget SBB:s aktie handlas långt under det rapporterade substansvärdet, vilket man bedömer skulle kunna medföra en potentiell uppsida framöver. I en färsk analys revideras dock..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Svolders Ulf Hedlundh: "Det finns bra lägen i den här marknaden"

Det lär bli stökigt på börsen i höst - men redan nu har vissa aktier straffats för hårt, säger Svolders VD Ulf Hedlundh...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Vår lista på de mest populära elbilarna i juli månad lär knappast få någon att trilla av stolen – samtliga modeller ser man..

3. De mest opopulära elbilarna i Sverige

Vår lista på de mest populära elbilarna i juli månad lär knappast få någon att trilla av stolen – samtliga modeller ser man tillräckligt ofta på vårt rikes vägar för att dra egna slutsatser. Men hur ser..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. SBB har sålt hela sitt innehav i Stenhus Fastigheter

Fastighetsbolaget SBB har sålt hela sitt innehav i Stenhus Fastigheter...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Är faran över eller väntar ny kalldusch på börsen?

Är faran över eller väntar ny kalldusch på börsen?. Nytt avsnitt från Börspanelen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Strateg: "Jag skulle inte köpa aktier på bred front i dag"

"Vi kan vara i närheten av en botten i börsnedgången", säger SEB:s expert Johan Hagbarth till DN...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Turkisk kustbevakning rammar lyxyacht

Efter ett rykte om ett stort parti droger ombord på den amerikanska lyxyachten m/y Bulger blev det tumult utanför den turkiska hamnen. Kustbevakningen gick till angrepp. Den 88 fot lång båten ska ha varit förtöjd..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på..

8. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Dagens aktierekommendationer – Vimian Group och Electronic Arts med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 3 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Scotiabank sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Dryft stämmer Swedish Match på 1,2 miljarder dollar - Di

Dryft stämmer tobaksbolaget Swedish Match på 1,2 miljarder dollar på grund av att man anser att den svenska snustillverkaren har väckt rättsvidriga åtal mot bolaget. Det skriver Dagens industri och Bloomberg News...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Lista: Dagens insynsaffärer - Tele2-chef har sålt aktier för 1 miljon kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 3 augusti finner vi bland annat "Tele2-chef har sålt aktier för 1 miljon kronor" och "Alcur Fonder ökar till strax över 5..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Börsstrateg pekar ut väg mot ljusning: ”Lite tur”

Det är för tidigt att slå fast att börsen har vänt. Det är budskapet från börsexperter SvD talat med. ”Jag är inte särskilt nervös generellt, men på kort sikt är det osäkert”, säger börsveteranen Per..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Affiliatebolaget Catena Media har tecknat ett avtal med det amerikanska mediebolaget Advance Local som äger NJ.com. Avtalet väntas ge en..

13. Catena Media tecknar avtal med amerikanskt mediebolag

Affiliatebolaget Catena Media har tecknat ett avtal med det amerikanska mediebolaget Advance Local som äger NJ.com. Avtalet väntas ge en positiv påverkan på Catena Medias resultat från slutet av tredje kvartalet i..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Vinnare & Förlorare - Catena Media stiger efter nytt avtal

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med lätta uppgångar. Catena Media stiger efter att ha skrivit under ett avtal med amerikanska Advance Local.  Efter cirka 30 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,21 procent till..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Elpriserna kan bli flera gånger högre till vintern

Experter varnar nu för att elpriset kan mångdubblas om Ryssland stryper sin gasexport och boende i södra Sverige kommer drabbas hårdast. Enligt Christian Holtz, analytiker på energikonsultföretaget Merlin & Metis,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt