Nyhet

Dryft

Dryft stämmer Swedish Match på 1,2 miljarder dollar - Di

Dryft stämmer tobaksbolaget Swedish Match på 1,2 miljarder dollar på grund av att man anser att den svenska snustillverkaren har väckt rättsvidriga åtal mot bolaget. Det skriver Dagens industri och Bloomberg News.

Swedish Match stämde Dryft för att de ansåg att bolaget hade gjort ett patentintrång på deras produkt, det vita tobaksfria snuset Zyn, i en tvist där Swedish Match förlorade.

Nu har i sin tur Dryft stämt Swedish Match där bolaget menar att Swedish Match har utnyttjat sin marknadsposition för att göra det svårare för Dryft att konkurrera.

”Swedish Match väckte en rad kostsamma, tidskrävande och grundlösa rättsliga åtgärder mot Dryft med syftet att höja bolagets kostnader, att begränsa investeringar från tredje part, distrahera dess affärsfokus, störa dess affärsrelationer och att hindra Dryfts förmåga att konkurrera,” skriver bolaget i stämningen.

Vidare skriver man också att agerandet ledde till att Dryft såldes till ett rabatterat pris till British American Tobacco i oktober 2020.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Swedish Match

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Swedish Match

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt