Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Årets största fastighetsaffär snart klar"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Årets största fastighetsaffär snart klar" som skrevs av Dagens PS eller "Dagens aktierekommendationer – Calliditas Therapeutics och Avanza Bank med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Årets största fastighetsaffär snart klar

SBB håller på att sälja en portfölj med samhällsfastigheter för 9 miljarder kronor, vilket motsvarar fastigheternas bokförda värde för andra kvartalet i år. Inklusive försäljningen av Svenska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, sex norska och en dansk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 oktober. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Calliditas Therapeutics och Avanza Bank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: SEB sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Njugg reaktion på höjt bud på Swedish Match

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat nedåt på torsdagen. Rapportflödet har varit intensivt där Ericsson faller rejält på sämre resultat än väntat. Philip Morris höjer budet på Swedish Match samtidigt som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Nibe faller efter blankningsanalys

The Analyst ser stor nedsida i aktien..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Fidelity flaggar upp i Lundin Mining

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 20 oktober finner vi bland annat "Fidelity flaggar upp i Lundin Mining" och "Legal & General flaggar ner i Fingerprint Cards"...

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Hade dubbla heltidsjobb på distans: ”En ny form av stöld”

Hade dubbla heltidsjobb på distans: ”En ny form av stöld”..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Willys har blivit Breakits inofficiella verktyg för att möta konsumenthumöret. Axfoods kvartalsrapport avslöjar (tyvärr) att det går..

8. I de tuffa tiderna: Willys går som tåget

Willys har blivit Breakits inofficiella verktyg för att möta konsumenthumöret. Axfoods kvartalsrapport avslöjar (tyvärr) att det går riktigt bra för lågpriskedjan. Rapporten visar även att Axfood har gjort en..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

9. Kronofogden har mätt ut Lage Jonasons bostad i Djursholm - Di

Den 14 oktober beslutade Kronofogden om att mäta ut Lage Jonasons bostad i Djursholm för att reglera finansmannens skulder. Det rapporterar Dagens industri. Di har tidigare också rapporterat att Jonason som hade en..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Erdogan banar väg för Putins gas in i Europa

Tyskland sa nej men i stället ska Erdogan och Turkiet nu köpa gas av Ryssland och Putin, rapporterar bland andra Moscow Times. På onsdagen kom beskedet från den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan att han..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. "99 procent ska hållasig borta från de bolagen"

"Tillsammans mot miljonen": Största varningstecknen hos förhoppningsbolag som rusade under coronaåren - då vet du att något är fel..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

12. Nordea: huspriserna faller 15 procent till botten nästa år

Storbanken Nordea bedömer att säljare och köpare av bostäder har en lång väg att vandra innan man når ett nytt jämviktsläge. Utbudet ökade med 43 procent medan transaktionerna föll 27 procent mätt som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

SBAB: Då sänker Riksbanken räntan igen. Väntas toppa på 2,50 procent..

13. SBAB: Då sänker Riksbanken räntan igen

SBAB: Då sänker Riksbanken räntan igen. Väntas toppa på 2,50 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Drivmedelspriserna åt olika håll

Dyrare bensin och billigare diesel..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Fortsatt prisfall – villorna rasar mest

Bostadspriserna fortsätter att falla. Färska siffror från Valueguard visar att villorna sjunker mer i pris än bostadsrätterna...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt