Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankare om rusningeni SBB: ”It’s fucked”"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankare om rusningeni SBB: ”It’s fucked”" som skrevs av Aktiespararna eller "Dagens aktierekommendationer – Embracer och Apple med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankare om rusningeni SBB: ”It’s fucked”

Viceroys Fraser Perring: ”Fundamenta har inte ändrats” • Vill inte svara på frågan om positionerna..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

2. Då blir det fyndläge på börsen

Börsen har inte bottnat och tiden att köpa värdepapper till reapris har inte kommit. Det är budskapet från sparexperten Andra Farhad och historikern Lars Magnusson. Men trots dystra utsikter finns sätt att trygga..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 november. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Embracer och Apple med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Kepler Cheuvreux..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Ny smäll för bankkunder

SEB och Swedbank höjer avgifterna rejält på sina vanligaste banktjänster visar SvD:s genomgång. Sparekonomen Claes Hemberg är starkt kritisk: ”Det är kombinationen noll på sparkonto och dyra bolån och..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Placera tar in Kindred i sin lista över köpvärda aktier, Hexatronic får lämna efter rally

Analystjänsten Placera gör ett antal ändringar i sin lista över köpvärda aktier i november efter en stark föregående månad. Bland annat utgår fiberbolaget Hexatronic efter att ha rusat över 40 procent på en..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Q-linea tappar för fjärde dagen i rad

Stockholmsbörsen stiger under tisdagsmorgonen. I toppen finns Synact Pharma som fått kliniskt prövningstillstånd från FDA. Bland förlorarna finns Q-linea som tappar rejält för fjärde dagen i rad.  Efter 26..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. JPMorgan: Börsen kan rusa 10 procent på onsdagen

Under onsdagen kan USA:s stora börsindex S&P 500 rusa med 10 procent enligt investmentbanken JPMorgan – om det skulle komma ett visst besked från Federal Reserve.  Under onsdagen lämnar USA:s centralbank Federal..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Fastighetsbolaget SBB var tisdagens stora vinnare på börsen och hittills i veckan har aktien stigit med 36 procent. Blankare som tvingas..

8. SBB rusar på börsen

Fastighetsbolaget SBB var tisdagens stora vinnare på börsen och hittills i veckan har aktien stigit med 36 procent. Blankare som tvingas köpa tillbaka aktier uppges vara en av orsakerna...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Sinch hade bäst kursutveckling bland OMXS30-aktierna i oktober

Oktober har lagts till handlingarna och månaden innebar en uppgång för OMXS30-index med 7,6 procent. Bland OMXS30-bolagen hade Sinch den bästa utvecklingen, plus 72,7 procent, medan SBB B var näst bäst med plus 24..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Pensionär född 1957 om skattesmällen: ”Jag är bestört”

Nu straffas hon och andra nyblivna pensionärer i samma generation av de höjda åldersgränserna i pensionssystemet. Expressen berättar om den 65-åriga kvinnan, Marie Tillas Swahn, som tillhör gruppen förlorare på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. ”Planet killers”-asteroider upptäckta nära jorden

Astronomer har upptäckt så kallade ”Planet killers”-asteroider nära jorden, som kan utgöra en fara för planeten.  Totalt har tre asteroider upptäckts som har kunnat dölja sig väl bakom solens strålning...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Vann 328 miljoner – fru och barn fick inget veta

Han kammade hem jackpotvinsten på motsvarande 328 miljoner kronor men sa inte ett ord till fru och barn – de kunde bli ”självbelåtna” och ”lata”. Han har fått namnet ”Mr Li”, jackpotvinnaren i Kina som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Den ryska storpampen Oleg Tinkov, som var en av Rysslands första miljardärer att uttala sig mot invasionen av Ukraina, har nu avsagt sig..

13. Oligark avsäger sig sitt ryska medborgarskap

Den ryska storpampen Oleg Tinkov, som var en av Rysslands första miljardärer att uttala sig mot invasionen av Ukraina, har nu avsagt sig sitt ryska medborgarskap. Oleg Tinkov, den ryska miljardären som i mars..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Duvaktigt räntebesked kan utlösa börsrally: ”Precis vad Fed inte vill”

Centralbanken väntas skruva upp räntan med 75 procentenheter på onsdagen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Små grodarna inte lustiga att se – för Volvo

Lastbilsjätten Volvo kan åka på pumpen rejält med sin batterisatsning i Mariestad – ett par-tre grodar kan sätta stopp för projektet med tusentals jobb. Det är EU:s förordning om artskydd som, om det vill sig..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt