Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Brant börsfall efter Fed-chefens tal" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: Sex tillväxtaktier för långsiktiga

Hernhag: Sex tillväxtaktier för långsiktiga. Och fem aktier med god utdelningstillväxt..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

New York-börsen och de ledande Europabörserna föll brant efter Fed-chefen Jerome Powells besked att den aggressiva räntepolitiken ska..

3. Brant börsfall efter Fed-chefens tal

New York-börsen och de ledande Europabörserna föll brant efter Fed-chefen Jerome Powells besked att den aggressiva räntepolitiken ska fortsätta. – Han är ganska vag, men signalerar att man inte klarat sin..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Powell: Fortsatta räntehöjningar för att bekämpa inflationen

Powell: Fortsatta räntehöjningar för att bekämpa inflationen. "Kommer bli en del smärta för hushåll och företag"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Trading Direkt: Teknisk analys på investmentbolagen

Hur fungerar substansrabatt? Vad säger den tekniska analysen? Teknisk analys: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Bitcoin, Guld, Silver, Koppar, Olja, Investor, Kinnevik, Latour, Industrivärden, Svolder,..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Sven-Olof Johansson köper aktier i SBB för 8,9 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 26 augusti finner vi bland annat "Sven-Olof Johansson köper aktier i SBB för 8,9 miljoner kronor" och "Bicos vd och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Di i analys: Bra med lågkonjunktur

Enligt en analys i Dagens Industri kan den antågande lågkonjunkturen i Sverige och världen i stort vara bra och därför borde den välkomnas. Ekonomin bromsar in, både globalt och på hemmaplan Sverige, om det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Ryssland bränner av mängder av den naturgas som skulle ha gått till Tyskland, skriver BBC. Det rör sig om gas för ungefär 10 miljoner..

8. Ryssland eldar för kråkorna – bränner av ”tysk” gas

Ryssland bränner av mängder av den naturgas som skulle ha gått till Tyskland, skriver BBC. Det rör sig om gas för ungefär 10 miljoner dollar per dag och koldioxidutsläppen är enorma. Den ryska gasanläggningen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Storbolag nobbar Kina efter kaos med leveranskedjor

Allt fler storbolag nobbar Kina och ser över möjligheterna att lämna landet efter allt mer kaos med leveranskedjorna. Problemen radar upp sig i Kina. Utdragna lockdowns, allt hårdare tongångar mellan USA och Kina,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Scania visar världens första eldrivna 80-tons timmerlastbil

Elektrifieringen av tunga transporter är på väg att ta enorma kliv. Det visar inte minst Scania på Elmia Lastbil. På plats finns världens första helt eldrivna timmerlastbil med kapacitet på 80 ton. Något som..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Dagens aktierekommendationer – Studentbostäder och SalMar med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 26 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Pensionsexpert: Unga riskerar bli besvikna över sin pension

Hälften av alla unga tror i en ny rapport på en god pension på ålderns höst, men nu varnar pensionsexpert för att de troligen riskerar att bli besvikna. ”Det är glädjande att så många unga tror att de kommer..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Marknaden håller andan inför Jackson Hole. Powell håller tal klockan 16 svensk tid..

13. Marknaden håller andan inför Jackson Hole

Marknaden håller andan inför Jackson Hole. Powell håller tal klockan 16 svensk tid..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Efter böterna på 100 miljoner: Nordnet bekräftar brister kring nakenblankning

Efter böterna på 100 miljoner: Nordnet bekräftar brister kring nakenblankning..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

15. Viktigt: Håll koll på dessa datum i höst

Börshimlen ser långt ifrån molnfri ut när vi går mot höst – med många viktiga datum att hålla koll på. Utöver det stundade riksdagsvalet den 11:e september så påverkas inflationen bland annat även av hur..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt