Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Elva vinnaraktier – här är UA:s VM-lag: "Levererar alltid"" av Unga aktiesparare – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Electrolux, Mips och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Experten om guldkornet: Mest felvärderade aktien på börsen

Förvaltaren på Carnegie listar favoritaktierna på Stockholmsbörsen..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Förbundskapten, tillika Stock Magazines chefredaktör, David Flatbacke-Karlsson har tagit ut laget till fotbolls-VM i Qatar. Elva aktier..

3. Elva vinnaraktier – här är UA:s VM-lag: "Levererar alltid"

Förbundskapten, tillika Stock Magazines chefredaktör, David Flatbacke-Karlsson har tagit ut laget till fotbolls-VM i Qatar. Elva aktier formar en stark och bredd uppställning som ska nå framgång i mästerskapet...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Camurus och AstraZeneca med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 11 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Hernhag: Tio aktier för en basportfölj

Hernhag: Tio aktier för en basportfölj. Och så har han agerat i börsrallyt..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. 150-procentig skatt hotar ISK-sparare

Risken är överhängande att skatten på ISK (investeringssparkonto) höjs med drygt 150 procent nästa år. ”Om ingenting drastiskt händer med statslåneräntan innan 30 november i år, så kommer skatten på ISK..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Image Systems rusar på rapport

Stockholmsbörsen inledde som väntat stigande men uppgången har tappat fart och vänt ned till oregelbunden tendens. Rapportflödet har varit intensivt under morgonen och därtill har MSCI lämnat besked om..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Den höga inflationen gör att de högavlönade får en skattesänkning på över tusen kronor i månaden nästa år. De som tjänar under..

8. Skattesänkning för rika nästa år

Den höga inflationen gör att de högavlönade får en skattesänkning på över tusen kronor i månaden nästa år. De som tjänar under 30 000 i månaden får ingenting, visar beräkningar av Swedbank som Dagens..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Rusning i portföljens nya fastighetsaktie

Även fönsterbolaget har haft en stark vecka..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Rally på börserna i Asien

Rally på börserna i Asien. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Volvo Cars bekräftar ambitioner – Aktien stiger kraftigt

Volvo Cars bekräftade igår på nytt sina ambitioner för mitten av decenniet vid företagets första kapitalmarknadsdag i Stockholm, då företagsledningen gav aktieägare och analytiker en uppdatering av företagets..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

12. Lista: Dagens insynsaffärer - Styrelseledamot i Bico köper aktier för 1,9 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 11 november finner vi bland annat "Styrelseledamot i Bico köper aktier för 1,9 miljoner kronor" och "Toppchef på Leovegas..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Börsrallyt på Stockholmsbörsen i torsdags bromsar in markant i fredagens handel. Vid klockan 13.30 har OMXS-index gått upp 0,2 procent...

13. Börsuppgång bromsar in

Börsrallyt på Stockholmsbörsen i torsdags bromsar in markant i fredagens handel. Vid klockan 13.30 har OMXS-index gått upp 0,2 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Tesla avbryter solenergiprojekt och minskar sin solcellsdivision - Electrek

Elbilstillverkaren Tesla har stängt ned en del av sina solenergiprojekt runtom i USA och de kommer stänga ned divisionen på en del marknader, enligt vad Electrek erfar. Solcellsdivisionen har under de senaste..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Momentumaktier - Dessa tre aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på tre nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt