Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Embracer med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Electrolux, Mips och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: Tre värdeaktier att köpa vid en dipp

Och så har han gjort med Castellum efter inställda utdelningen..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 18 november. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Embracer med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 18 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Goldman Sachs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Slut med snålåkare på Netflix

Delar du ditt konto på Netflix med andra? Det är det inom kort slut med tack vare ett nytt verktyg som visar hur många enheter som är inloggade på ett och samma konto samtidigt.  Att låna ett konto på en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Vd spådde kursdubbling men nu tokrasar aktien

Aktien i Lundingruppens prospekteringsbolag Africa Energy faller som en sten på First North. Här är orsaken. Di berättar att Africa Energys vd Garrett Soden i höstas räknade med en kursdubbling av aktien vid ett..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Ny chefstrend? Från Arnhult till Batljan

I går blev det känt att Maria Strandberg lämnar jobbet som CFO för Castellum. I stället tar hon samma jobb i SBB:s dotterbolag Amasten...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. Elkunder påtvingas timpris: ”Sviken och arg”

Paulina Johansson fick en chock när hon öppnade senaste elfakturan och insåg att hon fått ett timprisavtal – mot sin vilja. ”Tråkigt att kunden hamnat i kläm”, svarar Vattenfalls privatkundschef...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

8. Småspararfavoriten redovisar ökad förlust

Omsättningen växte organiskt med 44 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Svenska vapen har fått kultstatus i Ukraina

Pansvarvärnsroboten ”Saint Javelin”, svenska granatgeväret Carl Gustaf och närpansarvärnsroboten NLAW. De är några av vapnen som fått kultstatus i Ukraina – där kriget har blivit en unik chans att visa upp..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Elvaåring slår Stephen Hawking i IQ hos Mensa

Smartare än en femteklassare? Inte geniet Stephen Hawking i alla fall. Hans rekord hos Mensa har just slagits – av en elvaåring från Leeds. Yusuf är elva år, bor i Leeds med sin familj och är på många sätt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Sparandet ökar – fler bojkottar storbanker

Svenska storbanker faller på eget grepp – snålandet med sparräntan gör att sparandet ökar i konkurrerande nischbanker. Små och medelstora banker märker nu av ett ökat intresse från sparare som tröttnat på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Aktiechefen: Ta hem vinst eller bli mer defensiv

Lyfter fram hälsovårdssektorn – tipsar om en "spännande aktie med god tillväxtpotential"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Vapenindustrin har fått luft under vingarna genom kriget i Ukraina. Svenska vapen som granatgeväret Carl Gustaf har till och med fått..

13. Goda betyg för svenska vapen i Ukraina

Vapenindustrin har fått luft under vingarna genom kriget i Ukraina. Svenska vapen som granatgeväret Carl Gustaf har till och med fått kultstatus, skriver Svenska Dagbladet. Kriget i Ukraina har inneburit militärt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Här är stora risken med amerikanska aktier just nu

Chefsekonomens varning på Aktiespararnas temakväll..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Två miljoner svenskar: “Jag kämpar för att få månaden att gå ihop”

Enligt en ny opinionsundersökning från YouGov, som genomförts på uppdrag av ekonomiappen Anyfin, visar att alltfler påverkas av det globala ekonomiska läget. Situationen är så ansträngd att fler än två..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt