Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Press på Riksbanken att dubbelhöja räntan" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Intrum och JM. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Proffs: Två glödheta AI-case på börsen

I det ena fallet anser strategen att bolaget ”sticker ut” i AI-hajpen, det andra bolaget ser han också som en vinnare. Det är SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall som vaskat fram två aktier som han bedömer kan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Efter överraskande höjda styrräntor både i Storbritannien och Norge bedömer experter att Riksbanken drämmer till med en 50..

3. Press på Riksbanken att dubbelhöja räntan

Efter överraskande höjda styrräntor både i Storbritannien och Norge bedömer experter att Riksbanken drämmer till med en 50-punktshöjning. Nästa vecka tar svenska Riksbanken beslut om hur mycket styrräntan ska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Polis: Digitala id-kort mardröm för bedragare

Bedragare väntas enligt en kriminalkommissarie få svårare att kapa andras identiteter genom de nya, digitala id-korten. Det här skriver TT på Dagens Nyheter där Jan Olsson, kriminalkommissarie på Nationellt IT..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Har Riksbanken haft fel om kronan – i 30 år?

Aldrig tidigare har kronan varit så svag mot euron, och även dollarn är rekorddyr även den. Och det är Riksbankens fel, anser analytiker. Den svenska inflationen är rekordhög, och den svenska kronan kommer först..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Fonderna som rusar i AI-haussen

En av de mest populära svenska teknikfonderna är bara aningen efter de tre bästa amerikanska. Även Avanzas hånade nytillskott klämmer sig in på topplistan som helt dominera av teknik när haussen för AI-aktier..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Småbolag mot strömmen i vår portfölj

Index har backat den senaste veckan. De flesta av portföljbolagen har stått emot hyggligt medan ett par gått sämre än index. Här är veckans sammanfattning av portföljbolagens utveckling...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos..

8. Veckans 8 mest sedda börsklipp

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Marknaden slutar fantisera om sänkningar" av Handelsbanken..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Cupras vd: ”Elbilar är inte hela framtiden”

Cupra blev ett eget märke 2017 och har sedan dess tagit marknadsandelar med stormsteg. Vi begav oss till Berlin för att intervjua märkets vd, Wayne Griffiths. På plats beskådade vi även världspremiären av nya..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Polisen: färre bedrägerier med digitalt ID

De nya, digitala id-korten kan göra det svårare för kriminella att missbruka andras identitet. Det tror Jan Olsson, kriminalkommissarie på Nationellt IT-brottscentrum...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Musselfeed gör mjöl av musslor – nu fyller de på med nya miljoner

Musselfeed gör mjöl av musslor – nu fyller de på med nya miljoner. Musselbolaget tar in nya pengar...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

12. Hemliga källan om Viaplay-härvan, oskrivna krisbranschen och matfrossa

Breakits pigga inhoppare Martin Hävner briljerar den vecka för den gamla poddräven Stefan Lundell. Det här vill du inte missa...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

USA:s finansminister Janet Yellen anser att risken för en amerikansk recession minskar, skriver Bloomberg. Det är fortfarande en risk,..

13. Janet Yellen: Lägre risk för USA-recession

USA:s finansminister Janet Yellen anser att risken för en amerikansk recession minskar, skriver Bloomberg. Det är fortfarande en risk, påpekar Yellen, för att USA går in i en lågkonjunktur. Men den risken är inte..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Nederländerna stryper verksamhet i stort gasfält

Nederländerna stryper sin gasproduktion i Groningen från och med 1 oktober i år. Orsaken är att undvika problem vid jordskalv...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Goodyears luftskepp testat: Le Mans 24h från ovan

Vi brukar recensera bilar här på Dagens PS och Högsta Växeln, men ibland dyker helt andra möjligheter upp. I samband med Le Mans bjöds vid på en åktur i Goodyear Blimp – ett luftskepp, något som vi sent..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt