Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Orsted och Isofol Medical med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Orsted och Isofol Medical med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Här är världens dyraste diesel" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Orsted och Isofol Medical med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: OP Corporate Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Så har miljardärerna köpt och sålt under sommaren

Stockholmsbörsen har varit lite av en berg-och-dalbana under sommarmånaderna...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Att dieselpriset i Sverige är skyhögt vet alla som någonsin besökt en mack det senaste halvåret. Men hur ligger vi till på den..

3. Här är världens dyraste diesel

Att dieselpriset i Sverige är skyhögt vet alla som någonsin besökt en mack det senaste halvåret. Men hur ligger vi till på den globala arenan? Här följer en lista på fem länder med dyrast diesel samt vad det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Chefsekonomen: Investerare bör hålla i hatten

Chefsekonomen: Investerare bör hålla i hatten. Analytiker varnar för stökig börshöst..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Momentumaktier - Dessa fem aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fem nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Handelsbanken Fonder flaggar upp i Electrolux

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 4 augusti finner vi bland annat "Handelsbanken Fonder flaggar upp i Electrolux" och "Bolag närstående Bambusers vd har köpt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Apple vill ta över allt i din bil med nya Carplay

Alla som har kört en nyare bil är bekant med Apple Carplay. Detta gränssnitt utgör ett alternativ till moderna bilars alltför ofta bristfälliga infotainmentsystem, genom att överföra Iphone-upplevelsen till..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Dark Horse Entertainment har förlängt sitt samarbete med Neftlix över flera år, rapporterar bland annat Variety och The Wrap...

8. Embracer-ägda Dark Horse förlänger avtal med Netflix

Dark Horse Entertainment har förlängt sitt samarbete med Neftlix över flera år, rapporterar bland annat Variety och The Wrap. Streamingjätten har förtur till Dark Horses immateriella tillgångar inom film och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Forskning på döda grisar ändrar vår kunskap om döden

Forskare har lyckats återställa blodcirkulationen och andra kroppsfunktioner hos grisar en hel timme efter att grisarna dött. Vid Yale University har forskare utvecklat ett system kallat Organex, som möjliggör för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Brad Pitt köper slott för 400 miljoner kronor

Superstjärnan Brad Pitt kan tydligen inte få för många bostäder. Nu har han gått och köpt ett slott i Carmel, Kalifornien, för en rekordsumma. Skådespelaren Brad Pitt är redan ägare till ett slott i Frankrike..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Granskning: Tackade nej till nytt företag på grund av elbrist – miste 4.500 nya jobb

Granskning: Tackade nej till nytt företag på grund av elbrist – miste 4.500 nya jobb. Problemen sträcker sig från Trelleborg i söder till Kalix i norr...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

12. Kempen sänker flera svenska fastighetsbolag

Tre får säljrek - riktkurserna sänk med i snitt 28 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

FN:s säkerhetschef varnar nu för att läget i det ryskockuperade kärnkraftverket Zaporizjzja i Ukraina är ”fullständigt utom..

13. Ukraina: Kris i kärnkraftverket – ”Fullständigt utom kontroll”

FN:s säkerhetschef varnar nu för att läget i det ryskockuperade kärnkraftverket Zaporizjzja i Ukraina är ”fullständigt utom kontroll”. Säkerheten är i fara, och läget blir värre för varje dag...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Bico: Ifrågasatt förvärvsbygge

Göteborgsbolaget Bico har expanderat verksamheten i en ohälsosamt snabb takt de senaste åren...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

15. Därför stannar världen utan Taiwans halvledare

Taiwan är världens dominerande producent av halvledare. En eskalerad konflikt mellan Kina och Taiwan skulle därför innebära ett dråpslag mot världsekonomin...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt